Svečano potpisivanje ugovora sa stipendistima fonda Maestral

Na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci, u srijedu 9. srpnja, održano je svečano potpisivanje ugovora s četrnaest dobitnika stipendije Zaklade Sveučilišta u Rijeci u sklopu kampanje „Vjetar u leđa znanja“- fond Maestral. Stipendistima će biti isplaćen jednokratni iznos od 10.000,00 kuna, budući da se radi o stipendiji za prošlu akademsku godinu. Iznos od 140.000,00 kuna prikupljen je na Akademskoj donatorskoj večeri 2012. godine, u suradnji Sveučilišta u Rijeci, Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, te Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Stipendistima su čestitali: ravnateljica Zaklade doc.dr.sc. Iva Rinčić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade prof.dr.sc. Ivan Vanja Frančišković, prethodna ravnateljica izv.prof.dr.sc. Sanja Barić, potpredsjednica Upravnog odbora Zaklade Sanda Sušanj, prof. i rukovoditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Sveučilišta u Rijeci Elvira Marinković Škomrlj, prof.

Ravnateljica Rinčić obratila se je stipendistima:“ Živimo u teškim vremenima, u kojima svakim danom postaje sve teže promovirati ideju i viziju društva znanja. Mladi, među kojima smo i mi nekada bili, uvijek su slušali o tome kako nakon studija treba nekuda otići, pa se vratiti, donijeti neka dobra iskustva. Danas vlada drugačije raspoloženje – raspoloženje odlaska u kojima mladi, mediji, roditelji, pa i nastavnici potiču one mlade i to najbolje među vama, da odu, da odu što prije negdje drugdje potražiti uspjeh. Tko bi im zamjerio? Danas je teže no ikada pružiti mladima nadu.  Upravo zbog toga, primjeri poput ovoga – nove stipendije – zaslužuju ne samo pažnju javnosti, nego i poseban odnos vas koji ćete danas postati stipendisti“. Doc.dr.sc. Iva Rinčić čestitala je dobitnicima naglasivši da su „glavni kriteriji ove stipendije socioekonomski, pri čemu nismo zanemarili kriterij uspješnog studiranja. Od ukupno 45 prijava, uslijedila je evaluacija, te smo dobili naše današnje dobitnike. Nadamo se da će vam ova stipendija zaista poslužiti kao vjetar u leđa“.

Nakon potpisivanja ugovora, kako i priliči svečanom trenutku, svi su još jednom čestitali dobitnicima stipendije uz čašu pjenušca.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora