Održana svečana dodjela Zakladinih nagrada

Na Rektoratu Sveučilišta, 17. rujna 2014. održana je svečana dodjela godišnjih nagrada Zaklade za akademsku godinu 2012./2013.

Prisutnima su se obratili ravnateljica Zaklade doc.dr.sc. Iva Rinčić, prorektorica Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Nevenka Ožanić, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke g. Marko Filipović i zamjenica župana Primorsko – goranske županije gđa. Marina Medarić.

Ravnateljica Rinčić u uvodnom govoru istaknula je: “Baviti se znanošću rijetko je motivirano pukom željom za nagradom, no činjenica da netko drugi prepozna i nagradi vaš rad i vaše rezultate, sama je po sebi nagrada. Upravo iz tog razloga, želim ne samo zahvaliti svim kandidatima, te dakako čestitati svim dobitnicima, nego i zahvaliti svim članovima stručnih povjerenstava, kao i Zakladinom Upravnom odboru, na ogromnom trudu evaluacije pristiglih prijava – Zakladine su nagrade upravo to; priznanje znanstvenicima i znanstvenicama na temelju recenzija i ocijena njihovih kolega.

Ako je Nobelova nagrada najviše što se može dobiti kao priznanje u svijetu znanosti, nadam se i nastojat ćemo raditi na tome da Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci bude barem dijelić tog mikro-svijeta odavanja priznanja znanstvenicima – dragi naši dobitnici, vi ste naši riječki nobelovci, čestitamo vam!”.

Nagrade su uručili predsjednik Upravnog odbora Zaklade prof.dr.sc. Ivan Vanja Frančišković i ravnateljica Zaklade doc.dr.sc. Iva Rinčić.

Budući da ove godine Zaklada slavi mali jubilej – deset godina dodjele Zakladinih nagrada, doc. Rinčić nas je kratkom prezentacijom provela kroz dodjelu nagrada od 2004. g. do danas.  Zanimljiv je podatak da je, uključujući ovogodišnje dobitnike, Zakladinu nagradu primilo 66 Sveučilištaraca od toga 33 muškaraca i 33 žene.

Dobitnici: prof.dr.sc. Jelena Roganović (Medicinski fakultet u Rijeci), doc.dr.sc. Dijana Dominis Prester (Odjel za fiziku), Marko Turk, prof. (Filozofski fakultet u Rijeci), dr.sc. Vanda Juranić Lisnić (Medicinski fakultet u Rijeci) i David Blažević, mag. ing. mech. (Tehnički fakultet u Rijeci).

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora