Zaklada na predstavljanju projekta ”Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci”

U ime Zaklade Sveučilišta u Rijeci, ravnateljica Rinčić u petak je 6. ožujka 2015. na Kampusu Sveučilišta u Rijeci prisustvovala predstavljanju projekta ”Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci”, vrijednog preko 180 milijuna kuna.

Projekt su predstavili rektor Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Pero Lučin i voditeljica projekta, prorektorica za investicije i razvoj Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Nevenka Ožanić, predstojnici i voditelji centara i laboratorija: prorektor za informatizaciju prof. dr. sc. Zlatan Car (Centar za napredno računanje i modeliranje), pročelnik Odjela za biotehnologiju prof. dr. sc. Krešimir Pavelić (Centar za visokoprotočnu tehnologiju), prof. dr. sc. Mladen Petravić (Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije) i prodekan Građevinskog fakulteta prof. dr. sc. Gordan Jelenić (laboratoriji Građevinskog fakulteta).

Predstavljanju su, uz brojne ugledne goste iz svijeta znanosti i obrazovanja, ali i gospodarstva, također nazočili: ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel.

Projekt ”Razvoj istraživačke infrastrukture na Kampusu Sveučilišta u Rijeci” obuhvaća opremanje četiriju centra s pripadajućim laboratorijima – Centar za visokopropusne tehnologije u biomedicini (Odjel za biotehnologiju), Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centar za napredno računanje i modeliranje te laboratorije Građevinskog fakulteta. Nositelj projekta je Sveučilište u Rijeci, koje kao središnja visokoobrazovna i istraživačka ustanova u Primorsko-goranskoj županiji, ovim projektom želi unaprijediti i povećati istraživačku infrastrukturu i kapacitete centara i laboratorija koji djeluju na sveučilišnom Kampusu.

Navedene aktivnosti omogućit će postizanje izvrsnosti u razvoju, inovacijama i istraživanju u Republici Hrvatskoj te smanjiti regionalne nejednakosti u razini znanstvene, istraživačke i obrazovne infrastrukture. Postignuti rezultati implementirat će se u suradnji s malim i srednjim poduzećima na tržištu čime se povećati broj radnih mjesta u srednje visokoj i visokotehnološkoj proizvodnji te povećati broj transfera tehnologije s privatnim sektorom namijenjenih daljnjoj komercijalizaciji. Poduzete aktivnosti osigurat će prisutnost na tržištu čime će projekt dobiti održivu komponentu. Ukupna vrijednost projekta iznosi 180.182.048,91 kuna od čega se 85% financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a nacionalni doprinos iznosi 15%. Provedba projekta započela je 19. travnja 2014. i trajat će 12 mjeseci.

Predstavljanju je prisustvovao te održao govor predsjednik Vlade Republike Hrvatske gospodin Zoran Milanović.  Što je premijer Milanović istaknuo u svome obraćanju pročitajte ovdje.

Fotografije su preuzete sa mrežnih stranica Sveučilišta u Rijeci.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora