Zaklada Sveučilišta i Metis najavili treću humanitarnu aukciju slika

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d. d. treću godinu za redom organiziraju Humanitarnu aukciju slika koja će se održati u četvrtak, 3. prosinca 2015. u 19:00 sati u Mystique Kavani (Riva 6, Rijeka) najavljeno je na konferenciji za medije.

U dijelu donatora i podupiratelja, do sada su se odazvali i donirali slike brojni autori, od amatera do akademskih slikara: Nenad Petronio, Nada Golob Popović, Sandy Uran, Goran Štimac, Lea Čeč, Kristijan Dubravčić, Kristina Majerhold, Matica umirovljenika Grada Rijeke – Kreativne radionice Korak po korak (u suradnji s Aniom Škrobonjom), Grupa Keramičara Društva Fratellanze, uz još nekoliko najava.

U donaciju svojih umjetničkih djela, proizvoda i usluga za tombolu uključili su se Rajko Srok – Kiparska udruga „Mato Tijardović“ Viškovo, Happy hobby shop, Kreativne radionice Matice umirovljenika Grada Rijeke, Gradska knjižnica Rijeka, Centar za rehabilitaciju, Thalasso Wellness Centar Opatija – Medical Spa, Frizerski salon 4look, RI BOOK, HNK Ivana pl. Zajca, HAK Autoklub Rijeka, OPG Lavanda, Laura Marchig, Melita Adany, Salon keramike Studio Arte Viškovo, te domaćin akcije Mystique bar.

Ove se godine na aukciji prikupljaju sredstva za tri različita društvena područja: socijala – Centar za rehabilitaciju Rijeka; zdravstvo – Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka i obrazovanje – Zaklada Sveučilišta u Rijeci (fond Studenti za društvo znanja).

Novitet ovogodišnje aukcije je kreiranje mreže sudionika, što je ujedno i širi cilj akcije. Osim prikupljanja sredstava, želja je da aukcija doprinese i povezivanju poslovnog svijeta i znanja kroz filantropiju i kulturu doniranja. Naime, često se zaboravlja da Rijeka i riječka regija posjeduju tradiciju koja ne smije biti samo predmet povijesti, nego i obaveza za budućnost  – najstarija sveučilišna zaklada u Hrvatskoj upravo je riječka.

Iz perspektive Zaklade Sveučilišta, doprinos općim društvenim ciljevima – poput suradnje, razmjene znanja i podrške, ostvarit će se kroz najavljeni fond Studenti za društvo znanja koji će se tijekom 2016. razvijati kao model povezivanja potreba realnog sektora s mogućnostima koje nudi Sveučilište, prvenstveno kroz natječaje za projektna rješenja studenata. Aukcija stoga nije kraj, nego važna etapa povezivanja Sveučilišta i privrede.

Pozivamo sve zainteresirane (građane, umjetnike, firme, donatore, kupce, volontere) da nam se jave (zaklada@uniri.hr) i sudjeluju u zajedničkom cilju za bolju Rijeku u društvu znanja.

Više poslušajte na linku:

Totalni FM Primorski – Najava Humanitarne aukcije slika

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora