Treća Humanitarna aukcija slika premašila sva očekivanja

Jučer, s početkom u 19 sati u prostorima Kavane Mystique, održana je treća po redu Humanitarna aukcija slika u organizaciji Metisa d.d. i Zaklade Sveučilišta u Rijeci. Ova suradnja iz godine u godinu pokazuje se sve uspješnijom, a jučerašnja je premašila sva očekivanja!

Prikupljeno je čak 89 110kn što je ujedno i najveći donirani iznos od početka održavanja ove, sada već tradicionalne, humanitarne aukcije.

O važnosti doniranja za društveni razvoj socijalne, zdravstvene i obrazovne sfere naše lokalne zajednice svjedoče potrebe institucija za koje će sredstva biti namijenjena. Centar za rehabilitaciju Rijeka poboljšat će kvalitetu življenja korisnika kroz smještaj u organiziranom stanovanju, Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka sredstva će uložiti u opremanje dječje dnevne bolnice, a Zaklada Sveučilišta u Rijeci za razvoj Fonda studenti za društvo znanja.

Navedeni fond ujedno je i novitet ovogodišnje aukcije, a iniciran je s ciljem uspostave jačih veza sveučilišnih mogućnosti s potrebama realnog sektora. Zaklada na ovaj način želi doprinjeti približavanju studentske izvrsnosti poslovnom sektoru i obrnuto, a aktivnosti fonda zasigurno će se nastaviti i oplemeniti i u 2016. godini.

Zakladin tim od srca zahvaljuje svima koji su pridonjeli ovoj akciji – tvrtki Metis d.d. za partnerstvo u organizaciji, umjetnicima za donaciju slikarskih radova, firmama i organizacijma za poklone na tomboli, Kavani Mystique na srdačnom gostoprimstvu, medijima za podršku u vidljivosti događanja, vrijednim volonterima te posebice kupcima koji su još jednom potvrdili veliki humanitarni karakter i prepoznali važnost njegovanja filantropske kulture u našoj zajednici. 

Foto: Novi List

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora