Zakladina djelatnica polaznica radionice o DEAR pristupu

Temelj DEAR pristupa je podizanje svijesti građana o svijetu kao međuovisnoj cjelini te shvaćanje njihove uloge i odgovornosti unutar takvog globaliziranog društva.

Obrazovanje za razvoj i podizanje svijesti o utjecaju na globalne probleme djelovanjem na lokalnoj razini ukratko objašnjava smisao DEAR-a.

Radionicu o DEAR pristupu u Rijeci namijenjenu predstavnicima organizacija civilnoga društva organizira Hrvatska zajednica županija u sklopu velikog europskog projekta LADDER koji provodi s još 45 partnera i suradnika iz 35 zemalja svijeta.

Europski projekt LADDER u središte stavlja lokalne vlasti i organizacije civilnoga društva kao glavne pokretače obrazovanja o razvoju i podizanja svijesti, odnosno DEAR pristupa. Cilj projekta jest osnažiti lokalne vlasti i organizacije civilnoga društva za njihovu ulogu u procesima održivog razvoja i postizanju aktivnog sudjelovanja građana kroz poticanje provedbe DEAR pristupa.

Zakladina djelatnica i ostali sudionici radionice naučit će izraditi i DEAR projekt koji će moći prijaviti za sufinanciranje u sklopu EU projekta LADDER koji provodi Hrvatska zajednica županija.

DEAR radionica bit će održana u Hotelu Jadran u Rijeci na adresi Šetalište XIII. divizije 46, u utorak 12.4. i srijedu 13.4. s početkom u 9 sati.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora