POZIV NA TRENING Alati odgovornog istraživanja i inovacija – Riječka ideja kao pokretač suradnje i razvoja znanosti i lokalne zajednice

Nastavno na uspješnu suradnju Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Centra za promociju znanosti iz Beograda u provedbi međunarodnog RRI Tools projekta, zadovoljstvo nam je pozvati vas na RRI Tools trening koji će se održati 27. rujna 2016. u prostorijama Step RI (Radmile Matejčić 10, Rijeka) u periodu 10:00 – 15:00 sati.

RRI Tools (Responsible Research and Innovation Tools) u sebi sažima temeljne odrednice odgovorne znanosti i istraživanja, poput načela otvorenog pristupa informacijama, dobrog upravljanja, etike i rodne ravnopravnosti, s primarnim ciljem uključivanja društva u odluke o razvoju znanosti i tehnologije i doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu.

Promičući RRI vrijednosti i vjerujući u ključni razvojni potencijal akademske zajednice, Zaklada Sveučilišta u Rijeci inicirala je Riječku ideju, a ovim treningom želi ključnim dionicima pružiti potrebna znanja i alate za suradnju znanosti i lokalne zajednice s misijom razvoja, stabilnosti i održivosti Rijeke i regije u 21. stoljeću.

Trening je namijenjen znanstvenoj i istraživačkoj zajednici, gospodarskom sektoru, te organizacijama civilnog društva. U sklopu treninga moći ćete saznati više o Riječkoj ideji i modelima njezine realizacije, a predstavit će nam se i uspješni RRI projekti iz riječke regije.

RRI koncept Europska unija promovira kao važan kriterij svojih fondova, s posebnim naglaskom na Obzor 2020, te јe poznavanje i poštivanje načela od velike važnosti i prednosti prilikom apliciranja za EU sredstva.

Broj mjesta na treningu je ograničen, a prijaviti se za sudjelovanje možete putem sljedeće poveznice najkasnije do 25. rujna 2016 u 14:00 sati. Program i više informacija o trenericama pronađite ovdje.

U slučaju dodatnih informacija, slobodno nas kontaktirajte na zaklada@uniri.hr.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora