Predstavljeni poslovni slučajevi Realizatora

fb-teaser3Na održanom predstavljanju u StepRi centru potencijalni sudionici case study natjecanja Realizator 2016 imali su prilike više čuti o samim slučajevima.

Naziv slučaja Kliničkog bolničkog centar Rijeka jest Usluge za otvoreno tržište (u ime KBC-a Rijeka prezentaciju održale Azra Sijarić i Larisa Prpić Massari). Studentski je zadatak detekcija potreba i istraživanje tržišta za usluge koje bi KBC Rijeka potencijalno mogao razvijati na otvorenom tržištu, uzimajući dakako u obzir kadrovske i tehnološke kapacitete. Kao prioritetne usluge istaknute su dentalne i estetske usluge, usluge dijagnostike, umetna oplodnja i barokomora.

U ime Alarm automatika d.o.o. slučaj je izložio Siniša Radulović. Projekti zadatak Pametan dom (Smart home) za svakoga proizlazi iz evolucije prijelaza sigurnih kuća (sigurnost & zaštita) u tzv. pametne kuće (sigurnost, zaštita, mobilnost, udobnost,  pristup, kontrola, ekološka prihvatljivost, ekonomičnost), kroz sustav prijemnika i odašiljača priključenih na mrežu (Internet of Things). Unatoč rastućoj tehnologiji koja omogućuje napredak, interes krajnjih korisnika još uvijek nije na razini isplativosti. U skladu s navedenim, od prijavljenih se  studenata marketinšku plan, odnosno poslovni model za razdoblje 3-5 godina koji bi ponudio marketinška rješenja oglašavanja i konačne komercijalizacije proizvoda u sklopu pametnog doma.

U ime poduzeća „Villa Kapetanović d.o.o.“  Projekt razvoja i promocije privezišta Hotela Navis je studentima izložio Zoran Užar. Kao novootvoren destinacija na Kvarneru, hotel Navis pokreće projekt izgradnje privezišta, u okviru čega planira provesti analizu postojećeg stanja svojih korisnika, procijeniti moguće dobrobiti privezišta za hotel, procijeniti potencijal novih tržišta, te isplanirati marketinški plan. Upravo navedeno stavljeno je pred studente kao projektni zadatak.

Ovom su prilikom studenti ujedno imali priliku na licu mjesta postavljati konkretna pitanja o tome što se od njih očekuje, iskazujući interes ne samo za navedene slučajeve, nego i cjelokupni format Realizatora. Studenti se mogu prijavljivati u timovima od 2 do 4 člana/ice. Prijave traju do 30. listopada 2016.

Prezentacije:

Klinički bolnički centar Rijeka – Usluge za otvoreno tržište

Alarm automatika d.o.o. – Pametan dom (Smart home) za svakoga

Villa Kapetanović d.o.o. – Projekt razvoja i promocije privezišta Hotela Navis

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora