Prikupljeno više od 40 slika za sutrašnju donatorsku aukciju

Ured Zaklade Sveučilišta u Rijeci posljednjih dana asocira na kreativnu oazu ili umjetnički atelijer. Pristigao je veliki broj slika, točnije 48 s umjetničkim fotografijama. Sve je spremno za sutrašnju tradicionalnu aukciju koja se održava četvrtu godinu u organizaciji Zaklade i tvrtke Metis d.d.

Kao i prethodnih godina, Metis d.d. je osigurao slike i kalendar-slike umjetnika Nenada Petronia, dok je Zaklada ostvarila suradnju s AK Rijeka i djelatnicima i studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, posebice izv. prof. art. Antonom Vrlićem, red. prof. art. Zdravkom Milićem i red. prof. art. Goranom Štimcem.

Uz brojne amaterske i profesionalne umjetnike i umjetnice, poput Nade Golob Popović, Grbac Vide, Lee Čeč, Matice umirovljenika Grada Rijeke – kreativne radionice Korak po korak, donacijom slika ovu humanitarnu akciju poduprli su i sveučilišni djelatnici. Novitet ovogodišnje aukcije svakako su umjetničke fotografije Fotokluba Rijeka, njihovih članova te predsjednika Borislava Božića.

Uz samu aukciju očekuje nas i tombola koju su prigodnim poklonima podržali Studio I FIT, Knjižara RIBOOK, Thalasso Wellness centar Opatija, HNK Ivan pl. Zajc, te Gradska knjižnica Rijeka.

Ovogodišnjom aukcijom nadamo se premašiti prošlogodišnji prikupljeni iznos, te u ovo blagdansko doba razveseliti socijalne organizacije za koje se sredstva prikupljaju – Dnevni centru za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka i Centar za rehabilitaciju Rijeka, te naše studente čiji će se projekti financirati iz Zakladinog fonda Studenti za društvo znanja.

Vidimo se sutra u konobi Tarsa u 19 sati!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora