Poziv na završu konferenciju RRI Tools projekta

RRI Logo

Responsible Research and Innovation (RRI) Tools projekt, u kojemu Zaklada Sveučilišta djeluje kao partnerska organizacija, postupno ulazi u završnu fazu. Uz rastuću zajednicu koju sada čini više od 800 pojedinaca, nedavno je objavljena i najnovija verzija seta alata za odgovorno istraživanje i inovacije.

Ova otvorena, online platforma nudi više od 500 priručnika, smjernica, primjera dobre prakse, izvještaja i članaka, a inicirana je kako bi pomogla znanstvenicima širom Europe da istražuju na etički prihvatljiv i društveno održiv način.

Ovi principi ujedno su i jedan od preduvjeta apliciranja na različite europske natječaje i fondove, a svi alati dostupi su na 18 europskih jezika.

Uz set alata, razvijeno je i oko 30 vodiča koji će pomoći korisnicima da lakše stignu do željenog sadržaja, poput onih koji pojašnjavaju kako napraviti poslovni plan koji uključuje set RRI principa ili kako uspješno napisati prijedlog projekta u kontekstu RRI-a. Svi zainteresirani za uključivanje registrirati se mogu  ovdje i priključiti RRI zajednici, postaviti svoje alate i sudjelovati u forumu.

Završna konferencija RRI Tools projekta održat će se 21. i 22. studenog u Bruxellesu. Tijekom konferencije bit će održana i dodjela nagrada sestrinske RRI Tools inicijative – European Foundations Award for Responsible Research & Innovation

Ukoliko ste zainteresirani prisustvovati završnoj konferenciji, pozivamo vas da pošaljite svoje motivacijsko pismo na e-mail: finalconference@rri-tools.eu.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora