Zaklada Sveučilišta sudionica završne RRI Tools konferencije u Beogradu

RRI Tools konferencija finalni je regionalni događaj projekta RRI Tools u organizaciji Centra za promociju znanosti, regionalnog koordinatora projekta. Završnoj konferenciji prethodile su tri godine intenzivnih aktivnosti 26 partnerskih institucija unutar projektnog konzorcija, izrada internet platforme, organizacija treninga i radionica u 30 zemalja Europe.

Suradnja Centra za promociju znanosti i Zaklade Sveučilišta u Rijeci pokrenuta je početkom 2016. godine kada je projekt predstavljen na Sveučilištu u Rijeci, a ista se nastavila održavanjem simpozija na međunarodnoj ICIE konferenciji o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji, te organizacijom vrlo uspješnog RRI Tools treninga u rujnu 2016 u Rijeci.

Događaj u Beogradu bio je prilika za upoznavanje predstavnika svih partnerskih institucija regije, te mogućnost za pokretanje novog dijaloga o smjeru primjene i razvoja RRI koncepta u znanosti.

RRI Tools konferencija u Beogradu sumirala je rezultate samog projekta, odnosno provedenih aktivnosti, te mapirala RRI projekte i inicijative u regiji. Primjeri dobre prakse iz područja odgovornog istraživanja i inovacija potaknuli su diskusiju o temama znanstvenog obrazovanja, etike, rodne ravnopravnosti, uključivanja javnosti i upravljanja u znanosti, a s ciljem da se znanost i inovacije učine odgovornijim, inkluzivnijim i transparentnijim.

Pored partnera iz regiji, na konferenciji su sudjelovali i ugledni govornici i govornice iz partnerskih organizacija širom Europe, donosioci odluka i predstavnici nadležnih ministarstava.

Konferencija se održala u hotelu 88 Rooms (Takovska 49, Beograd) s početkom u 09.00 sati.

Fotografije s konferencije možete pogledati ovdje.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora