Okrugli stol u okviru projekta “Filantropija – Oslonac održive zajednice”

Pozivamo Vas na okrugli stol o lokalnoj filantropiji i zakladništvu u okviru projekta „Filantropija – Oslonac održive zajednice“ u organizaciji udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke. Okrugli stol će se održati u petak, 24. ožujka 2017. godine, u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke, Korzo 16, s početkom u 11:00 sati, i okuplja sudionike/ce iz različitih sektora uključujući perdstavnike/ce poduzeća, lokalne i regionalne samouprave, zaklada i organizacija civilnoga društva.

 Podloga za razgovor bit će prezentacija dva primjera dobre prakse: „Zajednica i JGL – Program društveno-odgovornog poslovanja JGL-a“, uz Deu Demić, voditeljicu korporativnih komunikacija JGL-a, te  „Mreža hrane“ uz Zorana Grozdanova, pokretača i koordinatora platforme.

Cilj je potaknuti razgovor o potrebi i prostoru za osmišljavanjem i pokretanjem novih i dodatnih izvora sredstava za razvoj civilnoga društva i lokalne zajednice koji se neće nužno oslanjati na javna (proračunska) sredstva, te će doprinijeti debirokratizaciji i demokratizaciji postupaka dodjeljivanja sredstava, povećanju učinkovitosti i utjecaja koji se postiže davanjem sredstava, ali i razvoju i primjeni inovacija, kako u postupcima dodjeljivanja sredstava, tako i u pristupima rješavanja problema i zadovoljavanju potreba u lokalnoj zajednici.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora