Predstavnice Zaklade na prvom sastanku dionika D-STIR projekta

Europska komisija želi premostiti jaz između znanstvene zajednice i društva u cjelini odnosno povezati društvene dionike iz akademske zajednice, poslovnog sektora, države/vlasti, civilnog društva/građana kroz pristup odgovornog istraživanja i inovacija.

Rijeka 2

Projekt D-STIR – „Dunavski okvir za odgovorno istraživanje i inovacije koristeći društveno-tehničko integriranje“ ima za cilj poboljšati uvjete za inovacije u dunavskoj regiji, integrirajući odgovorno istraživanje i inovacije u cjelokupni sustav inovacija putem STIR metode. D-STIR će okupiti transnacionalnu grupu suradnika iz akademske i poslovne zajednice (uključujući mala i srednja poduzeća), raznih razina vlasti i civilnog sektora koji će zajedno raditi na procesu prilagodbe STIR metode zemljama istočne Europe te na izradi Dunavske strategije odgovornog istraživanja i inovacija.

Na poziv Razvojne agencija Srce Istre iz Pazina koja u projektu sudjeluje kao projektni partnera iz Hrvatske u timu od 15 partnera iz 8 europskih zemalja, Zaklada Sveučilišta na prvom sastanku dionika 7. lipnja 2017. u Pazinu predstavila je svoj rad i prezentirala projekt Riječka ideja, kao i mogućnost poslovne suradnje i projektnog partnerstva u okviru EU programa.

Rijeka

Grupu hrvatskih dionika koji su se odazvali suradnji u projektu čine tvrtke Eltor d.o.o, Amus d.o.o, Koplast d.o.o, Internova d.o.o i GASTRO-TIM d.o.o, zatim predstavnici Grada Pazina, Istarske županije – Upravnog odjela za gospodarstvo, Hrvatske gospodarske komore Pula, Istarske razvojne agencije (IDA), Politehnike Pula, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Zaklade Sveučilišta u Rijeci te agencija HAMAG-BICRO.

Zajednička slika 1

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora