Predstavnica Zaklade na konferenciji o filantropiji i razvoju zakladništva u Hrvatskoj

IMG_20171002_115508

Republika Hrvatska ove se godine po drugi put uključila u obilježavanje Europskog dana filantropije i zakladništva koji se u cijeloj Europi obilježava 1. listopada.

S tim ciljem, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji sa Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj organizirala je Tjedna filantropije 2017. koji se održao od 25. rujna do 2. listopada u većim gradovima u Hrvatskoj, sa središnjim događanjem u Zadru.

Događanje je bilo sadržano u dva dijela, izložbenom/interaktivnom koje se održavalo na glavnom trgu te konferencijskom na temu filantropije na kojemu je sudjelovala i Andrea Laurić, predstavnica Zaklade Sveuučilišta u Rijeci. Konferencija o filantropiji i zakladništvu održana je u IMPACT- Europskom centru za međusektorsku suradnju u Zadru, a osim zaklada iz Hrvatske, na konferenciji su sudjelovali i međunarodni stručnjaci za filantropiju.

Neke od tema zastupljenih na konferenciji bile su uloga i izazovi za organiziranu filantropiju u globaliziranom svijetu (Raymond Georis, jedan od osnivača European Foundation Centrea iz Bruxellesa), postignuća filantropije u lokalnim zajednicama (Avila Kilmurray, Community Foundation for Northern Ireland) i važnost filantropije i zakladništva u Hrvatskoj (Cvjetana Plavša-Matić, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva iz Zagreba). U sklopu konferencije predstavljani su i rezultati istraživanja Individualna i korporativna filantropiji u Hrvatskoj (Jelena Gordana Zloić, Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice iz Osijeka), projekt Filantropija u školama (Roko Nakić, Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah” iz Zagreba), te Filantropija i turizam (Helga Možé Glavan, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva iz Pule).

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora