Poziv na svečanu dodjelu nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci, a na prijedlog stručnog povjerenstva, na svojoj je 75. sjednici donio Odluku o dodjeli nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2016.

Ove godine dodijeliti će se šest nagrada. U kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Ani Gerbin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Mateja Ožanič s Medicinskog fakulteta, a u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti dr. sc. Goran Mauša s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenika za područje društvenih i humanističkih znanosti dodijelit će se izv. prof. dr. sc. Lari Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dok je nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavnom zvanju ponio akademski slikar Igor Eškinja s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Red. prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci bit će uručena nagrada za životno djelo.

Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno – istraživačkom i nastavnom radu, te svojim djelovanjem u javnosti, u protekloj godini pridonijeli razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci i unapređenju šire zajednice.

Svečana 13. dodjela godišnjih nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci bit će održana 08. prosinca 2017. s početkom u 11 sati na rektoratu Sveučilišta, dvorana Aula Magna.

Dodjeli će prisustvovati predstavnici osnivača Zaklade, članovi akademske i lokalne zajednice, a bit će obogaćena i glazbenim izvedbama Marijane Varašanec uz pratnju Maria Šimunovića iz jazz i blues kvarteta „Once in a lifetime“. Po završetku svečane dodjele nagrada bit će upriličena zdravica, te prigodni domjenak.

pozivnica1.32

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora