Održana konferencija za medije povodom 5. Donatorske aukcije slika

24726184_10212658520952741_1661152055_o

Danas u 11 sati u Riječkom informativnom centru održana je konferencija za medije povodom 5. Donatorske aukcije slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici organizatora, ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i  predstavnica Metisa d.d. Dorotea Pešić-Bukovac, te predstavnici institucija za koje se sredstva prikupljaju, ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Ankica Sušić, prof., predstojnik Katedre za slikarstvo Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci izv. prof. art. Anton Vrlić te predstojnik Klinike za pedijatriju KBC Rijeka prof. dr. sc. Sandro Dessardo, dr. med.

Ravnateljica Zaklade naglasila je da je ovo peta jubilarna aukcija te da se prikupio rekordan broj umjetničkih radova, preko 90, uključujući slike, fotografije, dvije slikarske mape, te staklarske i drvene predmete. Napomenula je kako su neki od istaknutih donatora Fotoklub Rijeka (među njima i najveća živuća fotografkinja u Hrvatskoj Slavka Pavić), Matica umirovljenika Grada Rijeke, dugogodišnji donatori djela za aukciju Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Općina Kostrena te Ustanova Helena Smokrović, uz donatore pojedince. Dio sredstava namijenjen Zakladi uložiti će se u treću ediciju case study natjecanja Realizator 2018. koji je pokrenut s ciljem povezivanja realnog sektora i studenata Sveučilišta u Rijeci, navela je Rinčić.

Prof. Sandro Dessardo izrazio je zadovoljstvo za postojanjem svijesti da uobičajeno financiranje ne pokriva svu potrebnu opremu za Klinički bolnički centar, što ovakve akcije omogućuju, te da će dobivena sredstva uložiti u specifičnu opremu za viši standard liječenja djece u KBC-u Rijeka.

Ravnateljica centra za rehabilitaciju Ankica Sušić, Zakladu i Metis opisala je kao „dobre duhove“ Centra, te navela kako dobivena sredstva planiraju utrošiti na stručno usavršavanje svojih djelatnika, dok je predstavnik Akademije Anton Vrlić izrazio je zahvalnost što je ove godine odabrana Akademija kao jedan od primatelja donacije, kao i na dugogodišnjoj suradnji sa Zakladom i istaknuo kako će dobivene prihode utrošiti na opremanje radionice za tehniku puhanja stakla i rada na plameniku na Akademiji.

Konferenciju je zaključila predstavnica Metisa Dorotea Pešić-Bukovac naglasivši kako je tvrtki uvijek bitno dio dobiti vratiti u zajednicu, što ova aukcija omogućava, te napomenula da Metis na aukciji priprema veliko iznenađenje.

Donatorska aukcija bit će održana ove srijede 6. prosinca, u konobi Tarsa s početkom u 19 sati. Pozivamo svih da se priključe ovoj humanitarnoj akciji. Vidimo se u srijedu!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora