Predstavnice Zaklade na osnivanju Zaklade za financiranje istraživanja Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

GS01

U srijedu, 28. ožujka 2018. g. u vijećnici Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu održan je sastanak Gospodarskog savjeta Fakulteta. Savjet sačinjava 21 tvrtka iz sektora ICT-a, prometa i logistike koje aktivno surađuju s Fakultetom na stručnim i istraživačkim projektima, kao i na razvoju nastavnog programa i procesa.

Osim predstavnika tvrtki, predstojnika zavoda i uprave Fakulteta, sastanku su prisustvovali i prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu te predstavnice Zaklade Sveučilišta u Rijeci, ravnateljica izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić Andrea Laurić, stručna suradnica za razvojne projekte.

Suradnja Zaklade Sveučilišta u Rijeci i predstavnika/ca Fakulteta prometnih znanosti započeta je u ljeto 2017. kada je održan savjetodavni sastanak u Rijeci na kojemu su razmijenjena znanja, vještine i iskustva u osnivanju, upravljanju i vođenju zaklade, te je ujedno riječka zaklada istaknuta kao uspješan primjer i model zakladništva u akademskoj zajednici. Inicijalna suradnja rezultirala je i jučerašnjim osnivanjem Zaklade FPZ-a.

Na sastanku Savjet je jednoglasno usvojio prijedlog osnivanja Zaklade za financiranje istraživanja u sklopu novog doktorskog studija Fakulteta. Zaklada će putem natječaja u dogovoru s Gospodarskim savjetom financirati istraživanja doktoranada. Kroz spregu znanosti i gospodarstva ojačat će se inovativnost i transfer tehnologije u sektoru prometa i transporta kao i znanstvena izvrsnost Fakulteta.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci ovim putem šalje srdačne čestitke i želi svu sreću u daljnjem radu Zaklade!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora