Zaklada predložena za ovogodišnji “Grb Grada Rijeke”

Zastava-Grada-Rijeke

Gradskom vijeću upućeni su s gradonačelnikovog kolegija prijedlozi javnih priznanja Grada Rijeke u 2018. godini. Prema riječima Tihomira Čordaševa, predsjednika Gradskog vijeća te predsjednika Odbora za dodjelu javnih priznanja, na javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja pristigao je jedan prijedlog za nagradu za životno djelo, 16 prijedloga za Zlatnu plaketu „Grb Grada Rijeke“ te sedam prijedloga za godišnju nagradu Grada Rijeke.

Ove godine za Zlatnu plaketu “Grb Grada Rijeke” predložena je i  Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

Predlagateljica Zaklade za ovu prestižnu nagradu je rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, kojoj ovim putem zahvaljujemo. Kao što je preneseno iz grada, Zaklada je predložena zbog dugogodišnjeg promicanja filantropije, doprinosa razvoju riječke sveučilišne zajednice te potpore lokalnoj zajednici stvaranjem društva znanja.

Zlatna plaketa “Grb Grada Rijeke” dodjeljuje se domaćoj ili stranoj, fizičkoj ili pravnoj osobi za dugogodišnji rad i doprinos u razvoju i promicanju ugleda i interesa Grada Rijeke u područjima gospodarstva, znanosti, kulture, zdravstva, i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, sporta, tehničke kulture, ravnopravnosti spolova, promicanja ljudskih prava te u drugim područjima društvenog života.

Gradonačelnik Rijeke prihvatio je prijedlog Odbora i uputio ga na raspravu Gradskom vijeću, izrazivši uvjerenje da će, kako što je to bio slučaj svih prethodnih godina, vijećnici prihvatiti prijedlog u neizmijenjenom obliku.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora