Ravnateljica Zaklade na 8. konferenciji foruma “ZaDobroBIT!”

Zaklada, Forum, Hrvatski, "ZaDobroBIT!", Tjedan filantropije

Prošloga tjedna, 12. i 13. srpnja 2018., u Zadru se održala 8. Nacionalna konferencija Hrvatskog foruma zaklada „ZaDobroBIT!“, na kojoj je sudjelovala i ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić.

Sastanak je započeo u 11 sati, a održavao se u IMPACT Europskom centru za međusektorsku suradnju. Prvi radni dan bio je posvećen postignućima i aktivnostima prisutnih zaklada u 2017., što je ujedno bila prilika za predstavljanje rada Zaklade Sveučilišta u Rijeci, uz najavu planova do kraja 2018. Slijedilo je predstavljanje zagovaračke inicijative Zajedničko tržište za filantropiju na razini Europske unije.

Druga polovica dana bila je posvećena programu Tjedna filantropije 2017. i događanjima u regiji, uključujući dogovor oko uvjeta sudjelovanja na događanjima u Dubrovniku i Zadru u listopadu, gdje je planirano otvaranje Hrvatske kuće filantropije. Zaklada Sveučilišta u Rijeci najavila je u Tjednu filantropije okrugli stol pod radnim nazivom Izazovi filantropskog financiranja istraživanja u Hrvatskoj, za što je ujedno osigurala organizacijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Sljedeći radni dan bio je posvećen predstavljanju izmijenjenog operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali i novih mogućnosti financiranja filantropije, te dogovoru o zajedničkim aktivnostima, a konferencija je zaključena ugodnim neformalnim druženjem.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora