Delta Women Award kao završnica Nevidljivih sila

Pozivnica_Nevidljive sile_Nove generacije

U svibnju i lipnju 2017. godine Zaklada je organizirala građansku akciju Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad s ciljem podizanja svijesti o znamenitim ženama koje su svojim radom i djelovanjem doprinijele oblikovanju grada Rijeke kakvog poznajemo danas.

Kroz cjelovitu kampanju te četiri održane tribine u područjima arhitekture, kulture, javnog djelovanja i znanosti koje je posjetilo preko 200 građana i građanki, projekt je popratilo preko 12 500 ljudi kroz online Jeste li znali? kampanju. Građanstvo se također uključilo u daljnji razvoj projekta javnim pozivom kontinuiranog mapiranja žena i njihovog nasljeđa u gradu Rijeci.

Ovu građansku akciju zaokružit ćemo 27. rujna 2018. u 18 sati u Malom salonu (Korzo 24, Rijeka) predstavljanjem blok-brošure Nevidljive sile, čiji bi uporabno-edukativni karakter trebao potaknuti daljnju aktualnost potaknutih tema. Svoja će iskustva s nama podijeliti izlagači i autori priloga o znamenitim ženama, a program će završiti neformalnim druženjem.

Iako se sa Silama opraštamo, to nikako nije kraj – zadovoljstvo nam je najaviti pokretanje nove Zakladine stipendije Delta Women Award, s ciljem potpore žena u riječkoj znanosti i umjetnosti.

Pridružite nam se 27. rujna na ugodnom druženju u čast žena koje su oblikovale naš grad – riječkih Nevidljivih sila! 

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora