Riječki studenti na prestižnom natjecanju inovacija u brodogradnji u Francuskoj

Adria Hydrofoil, Hydrocontest, Francuska, Zaklada Sveučilišta u Rijeci

Prošlog petka predstavnice Zaklade sudjelovale su na predstavljanju dva nova plovila Adria Hydrofoil tima koje se održalo u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin.

Adria Hydrofoil Team čine studenti Tehničkog i Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a bavi se projektiranjem i izradom hidrokrilnih prototipova na električni pogon koje je moguće radio-upravljati s obale.

Voditelj tima Ljubomir Pozder predstavio je novo hidrokrilno plovilo »IHC« namjenjeno za prijevoz lakog tereta te plovilo “Torpedo” s kojima će se od 2. do 11. rujna natjecati na međunarodnom natjecanju inovacija u brodogradnji Hydrocontest. Šesteročlani tim koji čine redom Ljubomir Pozder, Filip Karadžić, Boris Tomić, Marin Vidaković Lipovac, Alan Obrstar i Ivan Jokić utrošio je čak 150 radnih dana na izradu plovila, a već u petak je otputovao na natjecanje u St. Tropez gdje se očekuje plasirati među prvih pet najboljih timova.

40594041_1961013083988491_2626897393752211456_n

Predstavnici Adria Hydrofoil Teama uručili su zahvalnice svima koji su pridonijeli uspješnoj realizaciji projekta, uključujući i Zakladi Sveučilišta u Rijeci, koja je svojim natječajem za studentske aktivnosti podržala ovaj projekt.

Čestitamo Adria Hydrofoil Teamu i želimo puno sreće na natjecanju!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora