Otvorena Hrvatska kuća filantropije

Hrvatska kuća filantropije, Zaklada, Sveučilište

Jučer, u prostoru IMPACT centra u Zadru, održalo se svečano otvorenje Hrvatske kuće filantropije na kojem je sudjelovala i predstavnica Zaklade Matea Potočnjak.

U uvodnom govoru upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić naglasila je da će Kuća biti resursni centar za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Republici Hrvatskoj te istaknula važnost čovjekoljublja i zajedništva.

Kuću je službeno otvorio Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava. Također su sudjelovali i Laura Djuragić, savjetnica za kulturu iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, Gerry Salole, direktor European Foundation Centre, Ante Babić, zamjenik gradonačelnika, Dominique Lemaistre, direktorica Fondation de France, Ludwig Forrest, savjetnik za filantropiju King Baudouin Foundation iz Bruxellesa, Gerry Salole, direktor European Foundation Centre iz Bruxellesa te Colin Habberton, direktor Relativ and Relatomics Foundation iz Cape Towna koji su nakon otvorenja sudjelovali u panel raspravi o filantropiji i zakladništvu u Europi i svijetu, dotaknuvši se tema  poduzetničke filantropije i važnosti umrežavanja.

Uzvanici su nakon otvorenja imali priliku razgledati prostor Hrvatske kuće filantropije te izložbu učeničkih radova zadarskih škola na temu filantropije. Zahvaljujemo na pozivu i ugodnom druženju te se veselimo rastu i razvoju Hrvatske kuće filantropije!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora