Otvorene prijave za case study natjecanje Realizator 2018.

cover3-03

Dragi studenti i studentice, s ponosom vas obavještavamo da su prijave za treću ediciju case study natjecanja Realizator otvorene! Ove godine pripremili smo još više iznenađenja i novih izazova, pa krenimo od početka.

ŠTO JE REALIZATOR?

Prvo riječko sveučilišno case study natjecanje koje vas “baca” ravno u praksu! Realizator pruža studentima praktično iskustvo rada na rješavanju stvarnih poslovnih problema, razvijanje prezentacijskih i prodajnih vještina, podršku stručnih edukatora, povezivanje s drugim kreativnim studentima i poduzećima, te razvoj inovativnih ideja.

O uspješnosti projekta govore i brojke prethodno održanih dviju edicija na kojima je sudjelovalo preko 140 studenata s različitih sastavnica Sveučilišta u Rijeci, raspodijeljeno u 49 timova, a ukupno je zaprimljeno više od 40 izvrsnih poslovnih rješenja. Najbolja su nagrađena novčanim nagradama ukupne vrijednosti 40.500,00 kuna.

Realizator 2016

Naši dosadašnji poslovni partneri s područja Rijeke i okolice čine zavidnu grupu renomiranih i uspješnih tvrtki i institucija, među kojima su Villa Kapetanović d.o.o. (Hotel Navis), KBC Rijeka, Alarm automatika d.o.o., Jadran galenski laboratorij d.d., Metis d.d., Javna ustanova Priroda, Infobip d.o.o. i Zagrebačka banka d.d.

Realizator prepoznaje potrebe akademske i gospodarske zajednice te želi pružiti studentima praktično iskustvo u neformalnom i zabavnom okruženju koje potiče kreativnost i inovaciju, stjecanje poznanstava, ali i pridodaje bogatstvu životopisa uz samu diplomu. Kao dokaz navedenom, jedan od pobjednika prošlogodišnjeg Realizatora dobio je upravo zaposlenje u poduzeću čiji je slučaj riješio!

KOJA SU PODUZEĆA REALIZATORA 2018.?

DSC_0616

Ove godine čak 6 poduzeća sudjeluje u Realizatoru. Cilj nam je bio okupiti poduzeća iz različitih sektora, ali i kreirati priliku da studenti utječu na razvoj Rijeke i okolice. Ovogodišnja poduzeća i institucije su: Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, Geotech d.o.o., Jadranka hoteli d.o.o.Jadran galenski laboratorij d.d.Namještaj Mima d.o.o. i Grad Rijeka

Svoje zanimljive slučajeve predstavit će vam 17. listopada u 17 sati u prostoru Step RI znanstveno-tehnologijskog parka na koje vas ovim putem svih pozivamo. Na predstavljanju ćete imati priliku upoznati se s poduzećima i poslovnim slučajevima, upitati sve što vas interesira te odabrati one vama najzanimljivije.

PROGRAM

Realizator 2018. podijelili smo u pet modula: START (prijava, predstavljanje i odabir poslovnih slučajeva), LEARN (edukacije i radionice), MINGLE (neformalna druženja, tribine i stvaranje poznanstava), PLAY (pitching trening i predaja poslovnih rješenje) i WIN (Pitching day competition, ocjena pisanih rješenja i dodjela nagrada).

kastavka mjeseca,-5517

Novitet je MINGLE modul u kojem organiziramo zabavnu tribinu u neformalnoj atmosferi, u novom kulturnom centru RiHub, o (ne)uspjehu poznatih poduzetnika/ica, gdje ćete moći iz prve ruke razgovarati s osobama koje su svoje neuspjehe pretvorili u uspješne karijere. Mingle modul se također sastoji od druženja nakon Pitching natjecanja u klubu Tunel, a cjelokupni program Realizatora objaviti ćemo uskoro.

PRIJAVITE SE!

DSC_0389

Prijaviti se mogu svi studenti i studentice Sveučilišta u Rijeci, a od ove godine i studenti Veleučilišta u Rijeci. Sudjelovati mogu studenti u timovima od 2 do 4 člana, a ukoliko se prijavljujete sami, ovisno o broju takvih prijava postoji mogućnost spajanja u timove. Potičemo vas da razmišljate “van okvira” u kreiranju timova! Interdisciplinarni pristup sigurno će vam osigurati prednost u koncipiranju rješenja.

Prijaviti se možete već od danas putem ONLINE OBRASCA do 21. listopada 2018. Prijavljene natjecatelje kontaktirat ćemo po objavi poslovnih slučaja za njihov odabir, a poslovni slučaj bit će moguće odabrati i na dan njihovog predstavljanja.

NAGRADE

Prva tri najbolja rješenja svih poduzeća bit će novčano nagrađena u iznosu 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo mjesto te 1.000 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada, službeni partner projekta Step Ri, osigurao je pobjedničkim timovima službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.

IMG_5132

Za više informacija pogledajte službeni JAVNI POZIV i PRAVILA NATJECANJA te nas pratite na našim Facebook i Instagram stranicama ili nam se javite putem e-maila na realizator@uniri.hr.

Veselimo se još jednoj ediciji Realizatora i druženju s vama!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora