Predstavljena blok-brošura Nevidljive sile i nova stipendija za žene

Nevidljive sile, žene, stipendija, Sveučilište, Rijeka

Prošlog četvrtka Zaklada je održala završnicu svojeg projekta Nevidljive sile: žene koje su oblikovale naš grad.  Ova građanska inicijativa koja je 2017. godine dosegnula preko 12 500 osoba u obliku četiri javne tribine i online kampanje zaključena je ugodnim druženjem u Malom salonu na Korzu predstavljanjem blok-brošure Nevidljive sile te najavom nove Zakladine stipendije Delta Women Award.

U uvodnom govoru ravnateljica Zaklade Iva Rinčić zahvalila se svim autorima čiji su prilozi objedinjeni u brošuri (Marta Berčić, Marijan Bradanović i Daina Glavočić, Lidija Butković Mičin i Neven Šantić) te napomenula da je naslov blok-brošura nastao zbog dvostruke uloge: one funkcionalne te one edukativno-inspirativne, napravljene kao poticaj novog i drugačijeg iščitavanja riječke prošlosti, a konačno pisanja riječke budućnosti. Izrada brošure omogućena je potporom Primorsko-goranske županije, a kao predstavnica na događanju bila je pročelnica Upravnog odbora za odgoj i obrazovanje mr. sc. Edita Stilin.

Nevidljive sile, Zaklada, Sveučilište, Rijeka

Lijep osvrt na projekt dali su i Marta Žuvić, Marijan Bradanović i Daina Glavočić, a potom je ravnateljica Rinčić najavila novu Zakladinu stipendiju radnog naziva Delta Women Award koja će poticati istraživačke i umjetničke projekte žena, čime se želi potaknuti nove generacije riječkih Sila.

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način sudjelovali u projektu Nevidljive sile, ustupanjem prostora za tribine, originalnim vizualnim rješenjima, fotografima, medijima, svim moderatorima, sudionicima tribina, izdavačima koji su nam ustupili knjige i fotografije, Gradu Rijeci na potpori u organizaciji današnjem događanja, volonterima, građanima i građankama, članovima obitelji koji su podržavali naš projekt, a konačno i samo izdanje.

 Vidimo se s novim generacijama!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora