Šesta godina dobročinstva – održana medijska konferencija povodom Donatorske aukcije slika

Metis d.d., Metis, Zaklada Sveučilišta u Rijeci, Dječji dom Tić RIjeka, Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke, filantropija, humanitarna akcija

Tradicionalna 6. Donatorska aukcija slika u organizaciji Zaklade i tvrtke Metis d.d. danas je najavljena u Riječkom informativnom centru na konferenciji za medije.

Sudjelovali su predstavnici organizatora, ravnateljica Zaklade Iva Rinčić i  predstavnica Metis d.d. Dorotea Pešić-Bukovac, te predstavnici institucija za koje se sredstva prikupljaju, Tamara Žakula Desnica, ravnateljica Dječjeg doma “Tić” Rijeka i Miljenko Mišljenović, predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom grada Rijeke

“Donatorska aukcija primjer je dobre prakse koji potiče na razvoj kulture filantropije i doniranja. U zadnjih pet godina prikupljeno je gotovo pola milijuna kuna koji su podijeljeni osam institucija u sektorima obrazovanja, umjetnosti, socijalne skrbi i zdravstva. Dio prikupljenih sredstava za Zakladin fond Studenti za društvo znanja uložit ćemo u razvoj projekta Realizator 2019. koji raste iz godine u godinu. Ovim putem zahvaljujem partneru tvrtki Metis na dugogodišnjoj suradnji, svim donatorima umjetnina i ostalih predmeta, te onima koji potiču razvoj aukcije svojim sudjelovanjem.” – izjavila je ravnateljica Zaklade Iva Rinčić.

Donatorska aukcija slika, Metis,m Zaklada, Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, Dječji dom Tić RijekaVoditeljica projekata tvrtke Metis d.d. Dorotea Pešić-Bukovac najavila je 70. godišnjicu tvrtke Metis, koja se posebno posvećuje mladima kroz svoje projekte, te dio svoje dobiti kroz godine vraća zajednici. Uz zahvale Riječkom sportskom savezu i umjetnicima na donacijama, zahvalila se klijentima i partnerima koji već šest godina podržavaju Donatorsku aukciju slika, a naglasila je da se uvijek vrijedi ulagati u sport i obrazovanje u svome gradu.

Ravnateljica Dječjeg doma “Tić” Rijeka Tamara Žakula Desnica pohvalila je Donatorsku aukciju kao koristan projekt za društvo te zahvalila Zakladi i Metisu što su uključili i Dječji dom “Tić” u ovogodišnje korisnike sredstava. Sredstva će uložiti u stručnu pomoć djeci i onima koji žive u rizičnim situacijama, uređenje prostora za edukativni rad s djecom te potrebne materijale.

Konferenciju je zaključio predstavnik treće institucije za koju se sredstva prikupljaju, predsjednik Sportskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke Miljenko Mišljenović. “Savez raste iz godine u godinu, a svake godine imamo sve više sportaša koji ostvaruju uspjehe ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu. Prikupljena sredstva pripomoći će našim klubovima i sportašima u treninzima i pripremama za natjecanja, te omogućavanju većeg broja trenera. Zahvaljujem organizatorima u ime svih onih iza mene koji će se obradovati rezultatima ove humanitarne akcije.” – izjavio je Mišljenović.

Istaknuti donatori

Za šestu ediciju Donatorske aukcije slika prikupljeno je preko 50 umjetničkih djela, te 8 sportskih artikala. Neki od istaknutih donatora su Matica umirovljenika Grada Rijeke, djelatnici Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, Općina Kostrena, te dugogodišnji donatori aukcije umjetnici Nenad Petronio i  Nada Golob Popović.

Ove godine kao donator istaknuo se i Riječki sportski savez doniravši rijetke i vrijedne artikle (dres HNK Rijeka potpisan od strane igrača HNK „Rijeka“ i NK „Maribor“, vaterpolo loptu potpisanu od strane članova Hrvatske vaterpolske reprezentacije, majicu HNS-a potpisanu od najboljeg igrača svijeta Luke Modrića, loptu potpisanu od strane nogometaša HNK „Rijeka“, potpisani dres zlatne Sare Kolak s ljetnih olimpijskih igara 2016. u Rio de Janeiru itd.).

Osim aukcije, očekuje nas i prigodna tombola za koju su poklone donirali Thalasso Wellness Centar Opatija, HNK Ivana pl. Zajca, Dječji dom “Tić”, Caffe bar „Boulevard“, Sveučilište u Rijeci, Studio „I FIT“, Frizerski salon „Signed by Monika“, Optika „Vid“, Fitness centar „Iron Gym“, Staklooprema „Cetinja“ te Matica umirovljenika Grada Rijeke.

Donatorska aukcija bit će održana 6. prosinca 2018. u konobi Tarsa s početkom u 19 sati. Pozivamo svih da se pridruže šestoj godini dobročinstva!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora