Najava 6. Donatorske aukcije slika

aukcija, slika, donatorska, zaklada, uniri

Donatorska aukcija slika 2017.

Veliko nam je zadovoljstvo najaviti šestu Donatorsku aukciju slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis d.d. Aukcija će se održati tradicionalno u prosincu, a cilj joj je povezati lokalnu zajednicu, te gospodarski i akademski sektor kroz filantropiju i poticanje kulture doniranja.

U prethodnih pet aukcija prikupljeno je gotovo pola milijuna kuna, a iznosi su distribuirani institucijama u raznim područjima – obrazovanju, umjetnosti, socijalnoj skrbi i zdravstvu. Protekli korisnici bili su Centar za rehabilitaciju Rijeka, Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka, Dom za starije bolesne psihičke osobe Turnić, Dječji dom Ivane Brlić Mažuranić, Akademija primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci te Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka. Posljednje dvije godine dio sredstava doniran je i Zakladinom fondu Studenti za društvo znanja iniciranim kao model povezivanja potreba realnog sektora i Sveučilišta, kojim se ostvario projekt Realizator 2017. te trenutna edicija projekta Realizator 2018.

Ove godine sredstva se prikupljaju za institucije u području sporta, socijalne skrbi i obrazovanja – Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, Dječji dom “Tić” Rijeka te Zakladu Sveučilišta u Rijeci za provedbu projekta Realizator 2019.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane na donaciju umjetničkih djela za aukciju, a za sve informacije možete nas kontaktirati putem e-maila zaklada@uniri.hr ili na 051/ 406 – 575.

Donatorska aukcija slika bit će održana 6. prosinca 2018., a više informacija objavit ćemo tijekom studenog.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora