Dodjelom Nagrada Zaklade obilježena 15. godišnjica

Zaklada Sveucilista u Rijeci_20122018_00100

Jubilarnu petnaestu godinu rada Zaklade punu razvoja, rasta, novih i starih projekata u većim i još uspješnijim edicijama, zaključili smo jučerašnjom svečanom 14. dodjelom godišnjih Nagrada Zaklade.

Dodjela godišnjih Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2017. istaknutim znanstvenicima i umjetnicima, te nagrade za životno djelo održala se na rektoratu u Auli Magni, a među uzvanicima su bili rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, gradonačelnik Grada Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin, predsjednik Upravnog odbora Zaklade prof. dr. sc. Damir Zec, akademik Daniel Rukavina te mnogi drugi članovi akademske i lokalne zajednice.

Zaklada Sveucilista u Rijeci_20122018_00096“Danas naime ne slavimo samo dobitnike nagrada za kalendarsku godinu 2017., ne prisjećamo se samo brojki svih ranijih dobitnika i ne obilježavamo samo prvih 15 godina djelovanja, nego imamo priliku iskazati posebnu zahvalnost našim osnivačima. Hvala na viziji i hrabrosti sveučilišne filantropije i petnaestogodišnjoj ustrajnosti pružanja potpore i poticaja maloj, ali snažnoj, usmjerenoj i neovisnoj zakladi koja prepoznaje i nagrađuje čovjeka, doprinoseći istovremeno instituciji u cjelini. Iskreno vjerujemo da zajedno dijelimo uvjerenje da su naše zajedničke spone jače od izazova svakidašnjice.” – poručila je u uvodnoj riječi ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić te osnivačima uručila posebne zahvalnice za dugogodišnju potporu.

Rektorica Sveučilišta prof. dr. Snježana Prijić Samaržija podsjetila je da je riječko Sveučilište još uvijek jedino koje ima Zakladu te da se po rezultatima riječka Zaklada svrstava odmah iza Hrvatske zaklade znanosti i umjetnosti, dok je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel napomenuo da je Zaklada izuzetna priča u čijem se centru nalazi filantropija, a pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin odala je priznanje sadašnjoj ravnateljici, kao i bivšima, aktualnoj rektorici te prof. dr. Sanji Barić.

Zaklada Sveucilista u Rijeci_20122018_00086Ove godine nagrada za životno djelo pripala je prof. emeritusu Jurju Sepčiću s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

– I kada više ne bude predavao, služit će nam uzorom sjećanje na druženja s njime, a Zakladi će ostati privilegij da je uspjela iznaći uzor ne samo za ovu godinu, nego i buduće generacije, kazala je ravnateljica Zaklade. Ovo je ujedno bila i stota dodijeljena Nagrade Zaklade u 15 godina rada.

Uz nagradu za životno djelo u kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Jelena Đurkin Badurina s Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, za biomedicinske i prirodne znanosti nagradu dijele Anja Harej, mag. biotech. in med i Petra Grbčić, mag. pharm. inv. s Odjela za biotehnologiju, dok je u području tehničkih i biotehničkih znanosti nagrađen dr. sc. Nino Krvavica s Građevinskog fakulteta. Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijeljena je doc. dr. sc. Asmiru Gračaninu s Filozofskog fakulteta, dok je doc. dr. sc. Jonatanu Lergi s Tehničkog fakulteta pripala nagrada u području tehničke i biotehničke znanosti.

U glazbenom dijelu nastupili su nagrađivana jazz pjevačica Alba Nacinovich te gitarist i docent na Građevinskom fakultetu Leo Škoec, a fotogaleriju s događanja možete pogledati ovdje.

Zahvaljujemo svima što su svojim dolaskom podržali ovu svečanost te još jednom čestitamo svim dobitnicima i dobitnicama!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora