Najava konferencije “Urbana bioetika: Od pametnih do gradova etike života”

U sklopu 21. Dana bioetike, od  17. do 18. svibnja 2019. godine u Rijeci će biti održana međunarodna konferencija ,,Urbana bioetika: od pametnih do gradova etike života” u organizaciji Zaklade Sveučilišta i Katedre za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Katedre za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, UNESCO-ve katedre za društvene i humanističke znanosti u medicini, Dokumentacijsko-istraživačkog centra za integrativnu bioetiku „Fritz Jahr“ Sveučilišta u Rijeci i Znanstvenog centra izvrsnosti za integrativnu bioetiku.

Konferencija naglasak stavlja na grad kao živo tijelo, te nadilazi tradicionalne teme zdravstvene zaštite u gradu i uvodi nove kategorije poput arhitekture, kulture, energije, okoliša, zdravlja, prometa, sigurnost itd. U sklopu konferencije dodijelit će se i nagrada Fritz Jahr za istraživanje i promociju europske bioetike.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju 21. riječkim danima bioetike, najstarijem bioetičkom događaju u Hrvatskoj i jednim od najstarijih u regiji. Više informacija i cjelokupni program bit će uskoro dostupni.

Konferencija se realizira kroz donaciju dobrotvorne zaklade Schwab s ciljem pružanja razvoja interdisciplinarnosti i trans-sektorskog pristupa suvremenim bioetičkim temama.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora