Zaklada na konferenciji Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu

U utorak 9. travnja 2019. predstavnica Zaklade Sveučilišta u Rijeci sudjelovala je na konferenciji Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu i 1. godišnjem sastanku o kvalitetnoj provedbi odobrenih projekata iz ESF-a. Konferencija se održavala od 10. do 12. travnja  u Hotelu Zora u Primoštenu.

Konferencija je započela 10. travnja s uvodnim izlaganje o prethodnim aktivnostima Hrvatske mreže za suradnju na Euro-Mediteranu, te upoznavanje sudionika s planiranim MED Forumom koji će se održati u travnju 2020. godine u Šibeniku, a na kojem će sudjelovati 40 zemalja i preko 1000 sudionika. Nakon uvodnog dijela vođena je diskusija o aktualnim temama i projektima udruga, zaklada i drugih neprofitnih organizacija sudionika konferencije. Temeljem diskusije izabrane su četiri aktualne teme – mladi, žene, društveno poduzetništvo te kultura koje će biti uvrštene kao smjernice u pripremi programa MED Foruma.

Drugi dan konferencije 11. travnja obilježen je predstavljanjem projekata mladih i za mlade kao primjera dobre prakse, nakon čega je uslijedio dio Young Mediterranean Voices gdje je vođena rasprava o temama suradnje među organizacijama, razvoju znanja, razmjeni studenata, aktiviranju mladih u zajednici te prijedlozima za poboljšanje istih. Nakon rasprave prikazana je i Erasmus + virtualna razmjena studenata kao dobar alat za upoznavanje mladih s drugim kulturama, razmjeni znanja i razbijanja predrasuda.

Zadnji dan konferencija 12. travnja započeo je još jednom s predstavljanjem projekata mladih i za mlade kao primjera dobre prakse. Drugi dio bio je posvećen filantropiji i mladima te izlaganjem o ESF financiranju u praksi, nakon čega je uslijedila završna rasprava i zaključci za MED Forum 2020.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora