Poziv na predstavljanje projekta TeRRIFICA

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u ulozi lokalnog partnera, organizira radni sastanak predstavljanja projekta Territorial RRI Fostering Innovative Climate Action (TeRRIFICA).

Projekt TeRRIFICA se bavi klimatskim promjenama s naglaskom na vodu (vodni resursi i upravljanje, suše / poplave, zagađenja, migracije, dostupnost pitke vode…). Cilj projekta ujedno se ostvaruje suradnjom, povezivanjem i angažmanom različitih društvenih grupa, prije svega građana i građanskih organizacija, ali i znanstvenika, nastavnika, donosioca odluka, te u konačnici gospodarstva i industrije (citizen science / co-creation proces). U prvoj fazi mapirale bi se postojeće inicijative, projekti i udruženja u široj riječkoj regiji koji bi činili širi krug suradnika, te bi se skrenula pažnja na događanja i mogućnosti suradnje u kontekstu povezivanja i uključivanja u pojedine aktivnosti poput konzultacija, seminara, ljetnih škola i konferencija.

Projekt će predstaviti Dobrivoje Lale Erić, voditelj međunarodne suradnje Centra za promociju znanosti iz Beograda, a nakon uvodnog izlaganja slijedi neformalna rasprava i razmjena iskustva i primjera dobre prakse.

Predstavljanje će biti održano 29. svibnja 2019. s početkom u 13 sati u prostorima Akvarija (Radmile Matejčić 5, Kampus Trsat, Rijeka).

Ljubazno molimo da potvrdite Vaš dolazak na zaklada@uniri.hr do 24. svibnja 2019.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora