Poziv na svečanu dodjelu Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci i Nagrade za transfer znanja

POZIVNICA Nagrade Zaklade 2018

Upravni odbor Zaklade Sveučilišta u Rijeci na svojoj je 83. sjednici donio Odluku o dodjeli Nagrada Zaklade za kalendarsku godinu 2018. i Odluku o dodjeli Nagrade za transfer znanja.

U kategoriji mladi znanstvenici, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađen je dr. sc. Marko Šestan s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijelit će se doc. dr. sc. Vilku Petriću s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađen je doc. dr. sc. Davor Dragičević s Odjela za matematiku te doc. dr. sc. Nino Krvavica s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u području tehničke i biotehničke znanosti.

Nagrada za životno djelo bit će uručena prof. dr. sc. Vladimiru Takšiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci.

Nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci svake se godine dodjeljuje najzaslužnijim mladim i iskusnim znanstvenicima i umjetnicima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i umjetničkom radu, odnosno svojim javnim i sveukupnim djelovanjem pridonijeli razvoju znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci, te akademskoj i široj zajednici.

U sklopu svečane dodjele Nagrada Zaklade, bit će uručena i Nagrada za transfer znanja, pokrenuta u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d.o.o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj.

Nagradit će se primjer dobre prakse Informatička potpora osobama s disleksijom za efikasnije čitanje uz pomoć slogovne metode (SyllAssist) u kategoriji Poslovna suradnja. Nagrada se dodjeljuje timu u sastavu izv. prof. dr. sc. Ane Meštrović s Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Mihaele Matešić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Sande Martinčić-Ipšić s Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Svečana dodjela Nagrada Zaklade Sveučilišta bit će održana 12. prosinca 2019. s početkom u 12 sati na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci (dvorana Aula Magna, Trg braće Mažuranića 10).

Dodjeli će prisustvovati predstavnici osnivača Zaklade, članovi akademske i lokalne zajednice, a bit će obogaćena izvedbom glazbenice Karin Kuljanić uz klavirsku pratnju Roberta Grubišića.

Veselimo se Vašem dolasku!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora