Uručene Nagrade Zaklade i Nagrada za transfer znanja

Zaklada UNIRi_12122019_0469Na svečanosti koja se održala u četvrtak 12. prosinca 2019. na Rektoratu Sveučilišta, dodijeljene su godišnje Nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2018. istaknutim mladim znanstvenicima i znanstvenicima, te jedna nagrada za životno djelo.

Nazočnima su čestitali i pozdravili ih ravnateljica Zaklade Sveučilišta u Rijeci izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić, prorektor za znanost i umjetnost Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Alen Ružić, zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović te pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin.

U uvodnoj riječi ravnateljica Zaklade napomenula je kako se dugogodišnja tradicija dodjela Nagrada Zaklade ostvarila kao prilika i obveza za refleksiju vrijednosti kojima smo vođeni i kojima želimo težiti. Prorektor za znanost i umjetnost prof. dr. sc. Alen Ružić pozdravio je svih u ime rektorice prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržija, te istaknu činjenicu kako Sveučilište vodi brigu o razvoju znanosti, ali i za razvoj društva.

Ove godine dodijeljeno je pet nagrada. U kategoriji mladi znanstvenici, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađen je dr. sc. Marko Šestan s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Nagrada u kategoriji znanstvenik za društvene i humanističke znanosti dodijeljena je doc. dr. sc. Vilku Petriću s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za područje biomedicinske i prirodne znanosti nagrađen je doc. dr. sc. Davor Dragičević s Odjela za matematiku te doc. dr. sc. Nino Krvavica s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci u području tehničke i biotehničke znanosti.

Zaklada UNIRi_12122019_0130

Nagrada za životno djelo uručena je prof. dr. sc. Vladimiru Takšiću, umirovljenom redovitom profesoru u trajnom zvanju na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci. Profesor je u ime svih nagrađenih znanstvenika održao emotivan govor u kojem je istaknuo sve one kojima se zahvaljuje na postignutom uspjehu i koji su za to zaslužni te istaknuo činjenicu kako Zaklada Sveučilišta od početka svog postojanja vjerno prati rad  talentiranih znanstvenika i za isto ih nagrađuje.

U sklopu svečane dodjele Nagrada Zaklade, uručena je i Nagrada za transfer znanja, pokrenuta u suradnji s tvrtkom partner Alarm automatika d.o.o. u sklopu programa Riječka ideja, smjer Poticaj.

Nagrađen je primjer dobre prakse Informatička potpora osobama s disleksijom za efikasnije čitanje uz pomoć slogovne metode (SyllAssist) u kategoriji Poslovna suradnja. Nagrada se dodijelila timu u sastavu izv. prof. dr. sc. Ane Meštrović s Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci, izv. prof. dr. sc. Mihaele Matešić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci i prof. dr. sc. Sande Martinčić-Ipšić s Odjela za informatiku Sveučilišta u Rijeci.

Dodjeli su prisustvovali predstavnici osnivača Zaklade, članovi akademske i lokalne zajednice, a program je obogaćen izvedbom glazbenice Karin Kuljanić uz klavirsku pratnju Roberta Grubišića.

Fotogaleriju s događanja možete pogledati ovdje.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora