Dobrotvorna akcija Rijeka z(n)a znanje

Dobrotvornu akciju Rijeka z(n)a znanje Zaklada je organizirala od 11. do 16. prosinca 2006. godine s ciljem prikupljanja sredstava za financiranje djelatnosti akademske zajednice te promocije ideje društva znanja i same Zaklade.

Akcija se realizirala kroz prodaju materijala s karikaturama riječkog strip crtača Ivana Miškovića koji je posebno za ovu prigodu izradio seriju “8 X crno”.
Serija prikazuje motive znanstvenih i kulturnih ličnosti koji su živjeli ili djelovali u Rijeci ili na širem regionalnom području (Nikola Tesla, Andrija Mohorovičić, Ivan pl. Zajc, Frano Supilo, Janko Polić Kamov, Ivana Brlić – Mažuranić, Vinko Frančišković i Franjo Petris).

Rijeka z(n)a znanje zamišljena je kao akcija potpore građana Rijeke razvoju društva znanja. Naime, građanima je omogućeno da odlučuju o distribuciji prikupljenih sredstava tijekom akcije tako da svaki kupac činom potpisa izabire vrstu projekta koju želi da Zaklada financira:
1. projekti kulturne baštine lokalne i regionalne zajednice
2. projekti ekološkog sadržaja vezani uz lokalnu i regionalnu zajednicu
3. projekti vezani uz osmišljavanje identiteta grada Rijeke i šire regionalne zajednice
4. projekti studentskih aktivnosti
5. projekti razvoja i potpore ‘novih’ znanosti (nanotehnologije, biotehnologije i slično)

U sklopu akcije Rijeka z(n)a znanje organiziran je program "Točno u podne". Naime, svakog dana, točno u podne materijale su na štandu prodavale ugledne osobe iz javnog života grada Rijeke.

Po završetku akcije raspisan je natječaj "Rijeka z(n)a znanje" kojim su se prikupljena sredstva u potpunosti iskoristila za financiranje aktivnosti studenata koje su dobile najviše potpisa građana.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora