Veliko otvorenje Realizatora 2017!

PANA1627

U sjajnoj atmosferi i uz veliku posjećenost, jučer je u prostorima Step Ri otvorena druga edicija sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017.

Nakon uvodnih riječi dobrodošlice ravnateljice Zaklade izv. prof. dr. sc. Ive Rinčić te direktora znanstveno-tehnologijskog parka Step Ri Borisa Goloba, sudionici su imali prilike više čuti o ovogodišnjim poduzećima i njihovim poslovnim slučajevima.

Prvi predstavljeni slučaj pod nazivom Ekološko sveučilište: Odgovorni studenti za odgovorno recikliranje prezentirala je voditeljica projekta Metis d.d. Dorotea Pešić Bukovac, naglašujući važnost odgovornog ponašanja u odlaganju otpada. Slučaj Kako privući i zaposliti mlade ljude ispred tvrtke Infobip d.o.o. predstavila je senior product owner Barbara Jurki koja je naglasila nedostatak IT stručnjaka na tržištu rada, te veliki odlazak stručnjaka na rad u inozemstvo. Direktorica globalnog razvoja poslovanja JGL d.d. Dunja Siuc Valković, predstavila je poslovni slučaj Razvoj poslovanja Oftalmički portfelj čiji je cilj plasiranje novih proizvoda na tržište Njemačke i Poljske. Također je naglasila da je JGL d.d. poduzeće sa čak 77% zaposlenih žena što je prepoznala kao jedan od faktora dugogodišnjeg uspjeha poduzeća.

PANA1608

Javnu ustanovu Priroda i poslovni slučaj Razvoj programske djelatnosti Centra za posjetitelje s oporavilištem za bjeloglave supove u mjestu Beli na otoku Cresu, predstavila je ravnateljica ustanove Sonja Sišić, ističući važnost ulaganja u turističku i programsku ponudu PGŽ-a.  Peti i posljednji slučaj Analiza tržišta za potrebe Zagrebačke banke prezentirali su direktorica Regionalnog centra Kvarner Tamara Sergo i direktor Centra za individualne klijente Poslovnice Rijeka-Korzo Goran Gašparić koji nisu isključili mogućnost da  uspješno rješenje slučajeva može rezultirati studentskom praksom u Zagrebačkoj banci.

Case study Realizator 2017. ove je godine privukao čak 77 studenata u 28 timova, od kojih nekoliko timova rješava istovremeno čak dva poslovna slučaja. Najviše prijavljenih studenata dolazi s Odjela za biotehnologiju, Ekonomskog fakulteta i Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a zastupljeni su i Odjeli za informatiku i matematiku, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Medicinski i Filozofski fakultet, Zdravstveni studiji te Pomorski i Pravni fakultet.

PANA1845

Nastavno na otvorenje, slijedi edukativni modul Realizatora, a nakon edukacija, ulazimo u posljednji i najdinamičniji modul, onaj natjecateljski  gdje nas očekuje izlaganje poslovnih rješenja u formi pitcha, te proglašenje pobjednika/ca!

Prve radionice održat će se već 17. studenog u znanstveno-tehnologijskom parku Step Ri s početkom u 16.30 sati.

Veselimo se sljedećem susretu!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora