GenderSTE: Poziv za sudjelovanje na 5. Međunarodnoj konferenciji o rodu i gradu

Peta u nizu međunarodna konferencija Engendering Habitat III: Facing the Global Challenges in Cities, Climate Change and Transport, u organizaciji genderSTE COST Network-a, nastavit će graditi znanje, iskustvo i mreže na temu roda i žena u gradovima.

Cilj konferencije je promicanje rodne ravnopravnosti u tehnološkim područjima s posebnim naglaskom na arhitekturu i urbanističko planiranje.

Osim unapređivanja europskih politika o rodnoj ravnopravnosti u istraživanju, Engendering Habitat III istodobno će doprinijeti i trima važnim međunarodnim sporazumima – onome o širokim participativnim procesima na konferencijama, UN-ovim 17 ciljeva održivog razvoja, te Pariškom sporazumu o klimatskim promjenama iz 2015., stvarajući tako široki međunarodni akademski forum s posebnim naglaskom na rodnu dimenziju.

Govore će držati vodeći međunarodni stručnjaci i stručnjakinje za rodna pitanja i urbanizam, a konferencija će pokriti široki raspon tema, od urbanizma i arhitekture, do sigurnosti, dostupnosti, migracija, okoliša, prostornog uređenja, održivog razvoja, klimatskih promjena, te strukturnih promjena u tehnološkim područjima.

Engendering Habitat III: Facing the Global Challenges in Cities, Climate Change and Transport bit će održana u Madridu 5. i 6. listopada, a pozivaju se svi znanstvenici/e, kreatori/ce politika, stručnjaci/kinje, istraživači/ce te doktoranti/ce da dostave svoje sažetke na službenoj web stranici.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora