Zakladin RRI trening uvršten u program međunarodne ICIE Konferencije

Grad Rijeka ove će godine biti domaćin prestižne međunarodne konferencije Excellence, Creativity and Innovation in Basic and Higher Education: Excellence in Education and Psychology koju organizira Međunarodni centar za inovacije u obrazovanju iz Ulma. Konferencija će se održati od 18. do 21. svibnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Zaklada Sveučilišta pridonijet će programskom sadržaju konferencije putem organizacije RRI Tools treninga u suradnji s Centrom za promociju znanosti iz Beograda kao regionalnim koordinatorom projekta.

Podsjetimo, RRI Tools međunarodni je projekt čiji je cilj uključiti društvo u odluke o razvoju znanosti i tehnologije sa svrhom doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu. Projekt uključuje predstavnike iz širokog raspona sudionika – od istraživača, predstavnika civilnog društva, tvoraca politika, do obrazovnog sektora i poslovnog okruženja.

Konačni ishod projekta je RRI Toolkit – skup digitalnih alata za javno zagovaranje, obučavanje, širenje i implementaciju društveno odgovorne znanosti i inovacija. Navedeni Toolkit sadrži 356 izvora namijenjenih dizajnu i stvaranju projekata te usavršavanju u odgovornom istraživanju i inovacijama. Na ICIE Konferenciji, polaznici radionice imat će priliku obučiti se upravo za korištenje navedenih alata, dok će se po završetku treniga svim polaznicima dodijeliti RRI certifikat, priznat na razini EU-a.

Predstavljanje RRI projekta održano je u veljači na riječkom kampusu uz gostovanje Voditelja odjela za međunarodnu suradnju Centra za promociju znanosti iz Beograda Dobrivoja Lale Erića na tribini „Je li moguć bolji dijalog znanosti i društva?“, a RRI trening nastavak je suradnje Zaklade Sveučilišta na navedenom projektu .

RRI Tools trening održat će se 19. svibnja 2016. na Filozofskom fakultetu od 14 do 16 sati.

Cjelokupni program ICIE Konferencije možete pronaći ovdje. Zainteresirani za sudjelovanje na treningu mogu nas kontaktirati na mail zaklada@uniri.hr.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora