Zaklada Sveučilišta priključila se akciji “Trčim i pomažem”

U organizaciji Grada Rijeke i brojnih partnera, 20. godinu za redom bit će održana tradicionalna riječka sportska manifestacija Festival sporta i rekreacije ”Homo si teć’.

U sklopu humanitarne akcije ”Trčim i pomažem”, koja se održava svakodnevno sve do posljednjeg dana Festivala, u utorak, 05. travnja 2016. predstavnici Sveučilišta u Rijeci, sastavnica Sveučilišta, te doc. dr. sc. Iva Rinčić ispred Zaklade Sveučilišta u Rijeci posjetit će prodajno mjesto u šatoru na Korzu gdje građanke i građani mogu kupiti ”Homo si teć” majicu po cijeni od 40 kn.

Kupnjom ”Homo si teć” majice, pet kuna se donira Udruzi za sindrom Down ”Rijeka 21”. Ljudi rođeni s Downovim sindromom imaju brojne potencijale, koji nažalost, u još uvijek stigmatizirajućem društvu, nisu dovoljno razvijeni, a Udruge poput ”Rijeka 21” razvijaju programe koje to žele promijeniti.

Sveučilište u Rijeci, koje teži k tome da bude uključeno u lokalnu zajednicu i razvija visok stupanj socijalne osviještenosti, ali i praktične uključenosti u hvalevrijedne projekte poput ovoga, javno će podržati humanitarnu akciju ”Trčim i pomažem”.

 

 

 

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora