Poziv za sudjelovanje na RRI Tools treningu u sklopu međunarodne ICIE Konferencije

RRI LogoZaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Centrom za promociju znanosti kao regionalnim koordinatorom projekta poziva sve zainteresirane za sudjelovanje na Responsible Research and Innovation (RRI) Tools simpoziju koji će se održati u sklopu međunarodne ICIE konferencije o izvrsnosti i inovacijama u obrazovanju i psihologiji.

RRI Tools međunarodni je projekt čiji je cilj uključiti društvo u odluke o razvoju znanosti i tehnologije sa svrhom doprinosa pametnom, održivom i cjelovitom rastu. Projekt uključuje predstavnike iz širokog raspona sudionika, a cilj je poticati i ulagati u društveno inkluzivna istraživanja i inovacije.

Cilj ovog simpozija, kao inovativnog formata treninga i diskusije s publikom, je ukazati na važnost komunikacije unutar znanstvene i akademske zajednice, pokrenuti proces samopromišljanja o odgovornosti u vlastitoj znanstvenoj i istraživačkoj praksi, ali i ponuditi praktične RRI alate i smjernice o tome kako implementirati koncept odgovornog istraživanja i inovacija u obrazovanju.

ICIE konferencija održat će se na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci od 18. do 21. svibnja, a RRI Tools bit će održan drugog dana konferencije, 19. svibnja 2016. od 16:30 do 18 sati u Dvorani C. Po završetku treninga svim polaznicima dodijelit će se RRI certifikat.

Za sudionike iz Hrvatske i regije jednodnevna kotizacija ICIE konferencije s kojom možete sudjelovati na RRI Tools simpoziju i ostalim sadržajima toga dana, iznosi 325 kuna, dok kotizacija za sve dane konferencije iznosi 750 kuna. Više informacija o kotizaciji možete pronaći ovdje.

Predstavljanje RRI Tools projekta održano je u veljači na Riječkom kampusu uz gostovanje Voditelja odjela za međunarodnu suradnju Centra za promociju znanosti iz Beograda Dobrivoja Lale Erića na tribini Je li moguć bolji dijalog znanosti i društva?, a RRI trening nastavak je suradnje Zaklade Sveučilišta u Rijeci na navedenom projektu.

Detaljan program ICIE Konferencije možete pronaći ovdje.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora