Program svečane dodjele nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci

U utorak 24. siječnja 2017. s početkom u 11 sati na rektoratu Sveučilišta (dvorana Aula Magna) bit će održana 12. svečana dodjela godišnjih nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci.

Nagrade Zaklade dodjeljuju se najzaslužnijim znanstvenicima, umjetnicima i asistentima koji su iznimnim doprinosom u znanstveno-istraživačkom i nastavnom radu te svojim djelovanjem u javnosti pridonijeli razvoju znanosti na Sveučilištu u Rijeci u protekloj godini te unapređenju šire zajednice. Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

POZIVNICA - Nagrade Zaklade SveučilištaOvogodišnji dobitnici/ice u kategoriji mladi znanstvenik, za društvene i humanističke znanosti je dr. sc. Sanda Pletikosić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i tehničke znanosti dr. sc. Ivana Mikolašević s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za tehničke i prirodne dr. sc. Andrea Švob s Odjela za matematiku te za interdisciplinarne znanosti dr. sc. Ivan Marović s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U kategoriji godišnje nagrade za znanstvenike dobitnici su doc. dr. sc. Tamara Martinac Dorčić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za društvene i humanističke znanosti, doc. dr. sc. Felix Wensveen s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za biomedicinske i biotehničke znanosti, izv. prof. dr. sc. Ivan Štajduhar s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za tehničke i prirodne te dr. sc. Marina Letica Crepulja s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za interdisciplinarne znanosti.

U kategoriji umjetnik nagrada će biti dodijeljena izv. prof. art. Lari Badurini s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci dok je dobitnica nagrade za životno djelo prof. dr. sc. Blaženka Grahovac s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Uz uvodne riječi ravnateljice Zaklade doc. dr. sc. Ive Rinčić, na svečanosti uručivanja nagrada prisutnima će se obratiti i predstavnici osnivača Zaklade, rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Pero Lučin, gradonačelnik Grada Rijeke, mr. sc. Vojko Obersnel te župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina.

Dodjeli će prisustvovati članovi akademske i lokalne zajednice, a bit će obogaćena i glazbenim izvedbama jazz dua Lela i Joe Kaplowitza. Po završetku svečane dodjele nagrada bit će upriličena zdravica, te prigodni domjenak.

Veselimo se Vašem dolasku!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora