Zaklada Sveučilišta uručila nagrade najistaknutijim znanstvenicima i umjetnicima

008A0182

Na svečanosti koja se jučer održala na Rektoratu Sveučilišta dodijeljene su 12. godišnje nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2015. istaknutim znanstvenicima i umjetnicima, a među njima i nagrada za životno djelo.

Uz uvodne riječi ravnateljice Zaklade doc. dr. sc. Ive Rinčić, na svečanosti uručivanja nagrada govorili su i rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Pero Lučin, gradonačelnik Grada Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel te župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Predstavnici osnivača Zakladin rad su istaknuli u promicanju novih vrijednosti, interdisciplinarne suradnje i poticanja znanstvenog rada, inovativnosti i kreativnosti,  te za doprinos razvoju akademske i šire zajednice u društvo znanja.

Odlukom Upravnog odbora, nagradu za životno djelo dobila je prof. dr. sc. Blaženka Grahovac, dok je godišnjim nagradama nagrađeno još devet znanstvenika i umjetnika.

Ovogodišnji dobitnici u kategoriji mladi znanstvenik, za društvene i humanističke znanosti je dr. sc. Sanda Pletikosić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i tehničke znanosti dr. sc. Ivana Mikolašević s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za tehničke i prirodne dr. sc. Andrea Švob s Odjela za matematiku te za interdisciplinarne znanosti dr. sc. Ivan Marović s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U kategoriji godišnje nagrade za znanstvenike dobitnici su doc. dr. sc. Tamara Martinac Dorčić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za društvene i humanističke znanosti, doc. dr. sc. Felix Wensveen s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za biomedicinske i biotehničke znanosti, izv. prof. dr. sc. Ivan Štajduhar s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za tehničke i prirodne te dr. sc. Marina Letica Crepulja s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci za interdisciplinarne znanosti.

Dodjeli su prisustvovali članovi akademske i lokalne zajednice, a u glazbenom dijelu nastupili su Lela i Joe Kaplowitz, američko-hrvatski jazz dvojac prepoznat po brilijantnom klavirskom umijeću i izuzetnoj vokalnoj kvaliteti.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora