Poziv za volontiranje u sklopu građanske akcije “Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad”

Zaklada Sveučilišta u Rijeci organizatorica je građanske akcije „Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad“ koja će se održavati tijekom svibnja i lipnja ove godine. Akcija je pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o ženskom nasljeđu u izgradnji fizičkog, ali i konceptualnog javnog prostora Rijeke u područjima arhitekture, kulture, javnog života i znanosti.

Akcija se realizira kroz seriju tribina koje će, uz biografsko tematiziranje odabranih žena, obuhvatiti i širi društveni kontekst spomenutih područja, sagledan iz rodne perspektive. Na tribinama će sudjelovati predstavnici akademske zajednice, struke te organizacija civilnog društva angažiranih u području rodne tematike.

Osim serije tribina, provest će se i online-kampanja Jeste li znali…, s ciljem osvještavanja javnosti o radu i ostavštini žena u Rijeci, prirediti brošura o znamenitim Riječankama, a građani i građanke bit će pozvani na uključivanje u kontinuirano mapiranje ženskog prinosa zajednici.

Ukoliko ste zainteresirani pomoći realizaciji, ali i promociji ove građanske akcije, molimo vas da se prijavite za volontiranje putem sljedeće POVEZNICE najkasnije do 4. svibnja 2017. U slučaju dodatnih upita, slobodno nam se obratite na mail zaklada@uniri.hr.

 

 

 

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora