JAVNI POZIV mapiranja ženskog doprinosa i nasljeđa u gradu Rijeci

NS_ZENE 1920X1080

Zaklada Sveučilišta u Rijeci poziva sve građane i građanke na uključivanje u projekt Nevidljive sile: Žene koje su oblikovale naš grad kroz predlaganje žena koje su svojim djelovanjem doprinijele Rijeci kakvu poznajemo danas, a nerijetko bez zasluženog priznanja i vidljivosti u lokalnoj zajednici.

Potaknute pozitivnim reakcijama i iskustvom organiziranja građanske akcije i tribina koje su tematizirale žene u različitim društvenim segmentima (arhitektura, javno djelovanje, kultura) ovim pozivom želimo potaknuti daljnje istraživanje i mapiranje ženskog doprinosa Rijeci. Prisutan u različitim oblicima i jačini, doprinos žena shvaćamo kroz raznovrsnost javnih postignuća, s posebnim naglaskom na žene u riječkoj prošlosti, ne isključujući pri tome suvremene primjere. Cilj je promovirati doprinos žena u urbanom nasljeđu Rijeke, ali i dugoročno kreirati lokalnu zajednicu različitosti i ravnopravnosti.

Na sljedećoj poveznici ili putem maila zaklada@uniri.hr predložite ženu koju smatrate važnom za identitet grada Rijeke. Prijedlog treba sadržavati ime i prezime osobe, te kratko objašnjenje (max. 1800 znakova). Rok slanja prijedloga je 20. lipnja 2017.

S velikom željom u daljnji razvoj projekta očekujemo Vaše prijedloge i ideje.

oznaka

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora