Zaklada Sveučilišta sudionica seminara na temu razvoja publike

IMG_20170904_093947 (1)

U ponedjeljak 4. rujna u Rijeci, u Omladinskom kulturnom centru Palach, započeo je trodnevni međunarodni seminar Applause please posvećen jednoj od gorućih kulturnih tema današnjice, razvoju publike.

Tijekom intenzivnog trodnevnog rada te jednog dodatnog radioničkog dana 7. rujna, polaznike očekuje niz predavanja, radionica, primjera dobre prakse i prilika za umrežavanje.

Organizator seminara, Društvo Rijeka EPK 2020, te njegov tim programa Učionica, u Rijeku dovode niz međunarodnih stručnjaka s bogatim iskustvom u razvoju publike.

Alessandra Gariboldi (Fitzcarraldo, Italija) održat će predavanje o samom pojmu razvoja publike te o planiranju razvoja publike, Armelle Stépien (PR i konzultant za razvoj publike, Francuska) govorit će o publici u živoj predstavi, Cristina Da Milano (ECCOM, Italija) priprema predavanje o organizacijskim promjenama i usmjerenosti na publiku, Jonathan Goodacre (The Audience Agency, UK) govorit će o vrijednosti evaluacije a Niels Righolt (Danish Centre for Arts & Interculture, Danska) održat će predavanje na temu Razvoj publike kao put do kulturne demokracije.

O primjerima vlastite dobre prakse govorit će Slobodanka Mišković (Art-kino, Hrvatska), Alma R. Selimović (Bunker, Slovenija), Tijana Palkovljević Bugarski (Galerija Matica srpska, Srbija), Sofia Tsilidou (NEMO, Hellenic Ministry of Culture and Sports, Grčka) i Mika Buljević (Booksa, Hrvatska).

Na radionicama će se obraditi pitanja i teme kao što su kako osmisliti i ostvariti projekt kulturne medijacije, što je potrebno imati prije nego što započnete s razvojem publike, kako razvoj publike iskoristiti kao put do kulturne demokracije, kako izvršiti segmentaciju i odrediti prioritete te kako napisati uspješnu prijavu za kulturni potprogram Creative Europe.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora