Poziv na donaciju umjetničkih djela za donatorsku aukciju slika

INES JOVANOVIĆ( KUPAC) I IVA RINČIĆ - AUKCIJA SLIKA ZA ZAKLADU SVEUČILIŠTA RIJEKA / SN. DAMIR ŠKOMRLJ / RIJEKA , 03-12-2015

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i tvrtka Metis d.d. petu godinu za redom organiziraju, sada već tradicionalnu, donatorsku aukciju slika.

Ove godine sredstva se prikupljaju za područje zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja i umjetnosti, odnosno četiri institucije – Dječju bolnicu Kantrida, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj, Zakladu Sveučilišta u Rijeci, te Akademiju primijenjene umjetnosti u Rijeci.

Ova inicijativa ima nekoliko ciljeva, u prvom redu povezati različite dionike lokalne zajednice (donatori, akademska zajednica, umjetnici, studenti itd.) u promociju i razvoj filantropske kulture, te dugoročni razvoj lokalne zajednice kroz ulaganje prikupljenih sredstava u inovativne studentske, obrazovne i društveno senzibilizirane projekte.

U prethodne četiri godine prikupljeno je više od 350.000,00 kuna, a sredstva su dodijeljena nizu institucija socijalne i zdravstvene namjene (Centar za rehabilitaciju Rijeka, Klinika za pedijatriju KBC-a Rijeka, Dom za starije i bolesne psihičke osobe Turnić, Dječji dom Ivana Brlić Mažuranić, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka), kao i u znanstvene svrhe kroz Zakladin fond Studenti za društvo znanja, te opremanje  Centra za biomodeliranje i inovacije u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Ukoliko ste zainteresirani svojim umjetničkim djelom podržati ovu humanitarnu aukciju, ili pak prigodnim poklonom doprinijeti ponudi tombole, ljubazno vas molimo da se javite na telefonski broj 051 406 575 ili na e-mail zaklada@uniri.hr.

Donatorska aukcija bit će održana 6. prosinca 2017. u konobi Tarsa s početkom u 19 sati. Svi ste pozvani!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora