Uručene godišnje nagrade Zaklade Sveučilišta u Rijeci

DSC_7547

Na svečanosti koja se u petak 8. prosinca 2017. održala na Rektoratu Sveučilišta, dodijeljena je 13. godišnja nagrada Zaklade Sveučilišta u Rijeci za kalendarsku godinu 2016. istaknutim znanstvenicima i umjetnicima, a među njima i nagrada za životno djelo.

U uvodnoj riječi ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić napomenula je kako je ove godine bilo najviše zaprimljenih prijava te da su nijanse odlučivale o pobjednicima, a predsjednik Upravnog odbora Zaklade prof. dr. sc. Damir Zec pohvalio je činjenicu da Sveučilište ima budućnost te da ga veseli konkurencija u prijavama i ozbiljni pristup u radu mladih znanstvenika.

Prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Sanja Barić pozdravila je prisutne u ime rektorice Sveučilišta prof. dr. sc. Snježane Prijić-Samaržije, a dodjelu Nagrada nazvala je najsretnijim danom na Sveučilištu jer se slavi uspjeh pojedinaca pa tako i cjelokupnog Sveučilišta u Rijeci.

Gradonačelnik Rijeke mr. sc. Vojko Obersnel i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije mr. sc. Edita Stilin, naglasili su da Zaklada sljedeće godine slavi 15. godina postojanja te pohvalili njezin rad. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da iako značaj znanosti nije dovoljno prepoznat,  Zaklada to pokušava ispraviti, a pročelnica Stilin naglasila da je potrebno motivirati empatiju u današnjem društvu.

Ove godine dodijeljeno je šest nagrada. U kategoriji mladi znanstvenici, za područje društvenih i humanističkih znanosti nagrađena je dr. sc. Ani Gerbin s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, za biomedicinske i biotehničke znanosti dr. sc. Mateja Ožanič s Medicinskog fakulteta, a u kategoriji tehničkih i prirodnih znanosti dr. sc. Goran Mauša s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Nagrada u kategoriji znanstvenika za područje društvenih i humanističkih znanosti dodijeljena je izv. prof. dr. sc. Lari Jelenc s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dok je nagradu za umjetnika u umjetničko-nastavnom zvanju ponio akademski slikar Igor Eškinja s Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Red. prof. dr. sc. Jasni Krstović s Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci uručena je nagrada za životno djelo. Profesorica je održala i emotivan govor u kojem je prenijela svoja tri najvažnija zrnca mudrosti: prvo da je biti dio znanstvene zajednice oaza i privilegija, drugo da je najljepše biti učiteljica čak i kada to nismo po struci, a za kraj je napomenula da je najbitnije sve niti u životu povezati u harmoničnu cjelinu da bi bili sretni i ispunjeni.

Dodjeli su prisustvovali članovi akademske i lokalne zajednice, a u glazbenom dijelu nastupili su članovi jazz i blues kvarteta “Once in a lifetime” Marijana Varašanec i Mario Šimunković.

Fotogaleriju s događanja možete pogledati ovdje.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora