Fotografiraj Kampus! – Europski dan susjeda

28-may-european-neighbours-day

Zadnjeg petka u svibnju, ove godine 25. svibnja, obilježava se Europski dan susjeda. Riječka susjedstva (programski pravac 27 susjedstva, Rijeka 2020) će se ove godine uključiti u proslavu slanjem posebno izrađenih razglednica s pozdravima i porukama na adrese europskih institucija i partnera diljem Europe. Projekt pod nazivom „Pozdrav iz…“ bit će prvi zajednički istup naših susjedstva prema Europi.

Ideja obilježavanja dana susjeda pokrenuta je 2000. godine kako bi smanjila izoliranost i usamljenost kao posljedice brzog življenja i usmjerila pogled na solidarnost i susretljivost susjeda, te njihovu predodređenost jedne na druge.

Danas se Europski dan susjeda obilježava u 1450 gradova i mjesta u više od 36 europskih zemalja s više od 30 milijuna sudionika. Želja je da se ovaj događaj obilježi na jedinstven način slanjem razglednica koje predstavljaju naše susjedstvo – Kampus – na imena osoba i/ili institucija diljem Europe.

Za biti dio ove inicijative, potrebno je samo poslati svoje autorske fotografije koje promatraju područje Kampusa kao susjedstvo. Teme fotografija mogu biti različite, ključno je da njima odašiljete poruku s kojom želite obratiti pozornost na vašu sredinu, na neki problem, a ne samo na lijepi pejzaž iako su i lijepi pejzaži dobrodošli.

Uz fotografiju obavezno napišite lokalitet i opišite situaciju koju predstavlja, te ime i prezime autora/ice. Fotografije pošaljite najkasnije do 4. svibnja 2018. Fotografije možete poslati mailom ili putem WeTransfera – https://wetransfer.com/ na mail masa.drndic@uniri.hr

Nakon izbora najboljih fotografija, EPK 27 susjedstva tim preuzima na sebe dizajn, pripremu i tisak. EPK Rijeka 2020 osigurat će i potrebne poštanske markice i dostaviti pakete razglednica koje će se potom slati Europskim susjedstvima, sestrinskim gradovima i općinama.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora