Uručena sredstva prikupljena na 5. Donatorskoj aukciji slika

20180412_110959

Danas, 12. travnja, u ateljeu kolegija Staklo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, održano je svečano potpisivanje ugovora o donaciji sredstava prikupljenih na Donatorskoj aukciji slika u organizaciji Zaklade Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Metis d.d.

Aukcija je održana tradicionalno u prosincu 2017. godine, u prostorima konobe Tarsa, a proslavila je i svoju petu godinu. Ova edicija istaknula se po rekordnom broju prikupljenih umjetničkih slika, predmeta i fotografija, preko 90, te u iznosu prikupljenih sredstava od čak 130 tisuća kuna. Svake godine bilježi se porast, a ovogodišnji iznos najveći je od održavanja ove humanitarne akcije.

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici organizatora, ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić i predstavnica Metisa d.d. Dorotea Pešić-Bukovac, te predstavnici institucija za koje su se sredstva prikupila, ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka Ankica Sušić, prof., predstojnik Klinike za pedijatriju KBC Rijeka prof. dr. sc. Sandro Dessardo, dr. med., dok su ispred Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci bili dekanica izv. prof. art. Letricija Linardić te predstojnik Katedre za slikarstvo izv. prof. art. Anton Vrlić.

Ravnateljica Zaklade naglasila je da je ovo peta jubilarna aukcija te da je dosad prikupljeno gotovo pola milijuna kuna, koje su distribuirane osam institucija u sektoru zdravstva, socijalne skrbi, obrazovanja i znanosti. Dio sredstava namijenjen Zakladi uložit će se u treću ediciju case study natjecanja Realizator 2018. koji je pokrenut s ciljem povezivanja realnog sektora i studenata Sveučilišta u Rijeci.

Predstavnica tvrtke Metis d.d. Dorotea Pešić-Bukovac izrazila je zadovoljstvo prikupljenim sredstvima ove kao i prijašnjih godina, te izrazila da Metis slavi svoju 70. godišnjicu, a ova aukcija se idealno pridružuje njihovom dugogodišnjem cilju društveno-korisnih projekata te vraćanja zajednici.

Ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Slava Raškaj Ankica Sušić, prof. navela je da će dobivena sredstva uložiti u stručno usavršavanje djelatnika Centra, kako bi poboljšali kvalitetu svojih programa i pružili djeci sve što im je potrebno. Napomenula je da su sredstva Centra minimalna te su stoga neizmjerno zahvalni na ovakvim humanitarnim akcijama.

Prof. dr. sc. Sandro Dessardo, dr. med. izrazio je zahvalnost za velikim iznosom dobivenih sredstava u ime djece koju svakodnevno liječe, te naveo da će sredstva uložiti u nabavku uređaja za potporu disanja nedonoščadi.

Dekanica Akademije izv. prof. dr. sc. Letricija Linardić izrazila je zahvalnost Zakladi na dugogodišnjoj suradnji s kojom se pridonosi radu i programu Akademije, te izrazila da će se novac uložiti u osvježenje programa i kvalitetu studiranja na Akademiji. Izv. prof. art. Anton Vrlić zahvalio se svim umjetnicima koji su donirali svoje umjetnine svih ovih godina, a sredstva će konkretno namijeniti opremanju radionice za tehniku puhanja stakla i rada na plameniku.

Zaklada zahvaljuje svim umjetnicima, donatorima, studentima volonterima, korisnicima i medijima, a posebno partneru Metis-u d.d. na još jednoj uspješnoj Donatorskoj aukciji slika!

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora