Ravnateljica Zaklade na okruglom stolu Zakladništvo u RH

44775323_948234658706457_568305717509881856_n

Znanstveno vijeće za državnu upravu, pravosuđe i vladavinu prava Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, u ponedjeljak 22. listopada 2018., u Zagrebu je organiziralo okrugli stol Zakladništvo u Republici Hrvatskoj.

Na okruglom stolu je primjere dobre prakse ispred  Zaklade Sveučilišta u Rijeci predstavila ravnateljica Zaklade, izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić. Sudionici su raspravljali o otvorenim pitanjima djelovanja zaklada i što poduzeti da se sadašnje stanje promijeni i potakne razvoj zakladništva.

Uvodna izlaganja održali su prof. dr. sc. Gojko Bežovan s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Zaklade i učinci suvremene filantropije te dometi razvoja hrvatskih zaklada), prof. emeritus Mihajlo Dika i izv. prof. dr. sc. Aleksandra Maganić s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Pravno uređenje zaklada u Republici Hrvatskoj i iskustva pravnog uređenja u Austriji i Njemačkoj), prof. dr. sc. Dario Đerda s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, dr. sc. Zoran Pičuljan, dr. sc. Jadranko Crnić, i dr. sc. David Kryska s Pravnog fakulteta Karlova sveučilišta u Pragu (Srednjoeuropski tranzicijski model pravnog uređenja zaklada – iskustva za hrvatski zakladni sustav), te prof. dr. sc. Vesna Vašićek s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Porezni i financijsko-računovodstveni okvir djelovanja zaklada u Republici Hrvatskoj).

Nakon izlaganja primjere dobre prakse predstavili su Zaklada Blaga djela Dubrovnik, Zaklada HAZU Zagreb, Zaklada Adris Rovinj te Zaklada Sveučilišta u Rijeci.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora