Ravnateljica Zaklade u HRT-ovoj emisiji Hrvatska za 5

Hrvatska za 5, HRT, emisija, Zaklada, Sveučilište u Rijeci, Filantropija

U petak, 26. listopada ravnateljica Zaklade izv. prof. dr. sc. Iva Rinčić gostovala je na Hrvatskoj radio televiziji u emisiji Hrvatska za 5: Filantropija i zakladništvo u Hrvatskoj.

U emisiji su gostovali i prof. dr. sc. Gojko Bežovan s Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, član uprave Zaklade Adris te prof. dr. sc. Mijo Nikić, predsjednik Zaklade biskup Josip Lang. Gosti su razgovarali o tome koliko filantropija, odnosno čovjekoljublje i zakladništvo pomažu da društvo pokaže svoje bolje lice te predstavili primjere dobre prakse ispred svojih zaklada. U emisiji su prikazane i reportaže o važnosti promicanja rada dobrih zaklada iz Dubrovnika, Petrinje i Zagreba.

Ravnateljica Rinčić iskazala je važnost sveučilišnih zaklada i ulaganja u znanost i istraživanje, povezivanje različitih sektora poput akademskog s gospodarskim i lokalnom zajednicom, naglasila nedostatak krovne institucije i uspostavljene mreže koja će aktivno poticati zakladništvo i filantropiju u Hrvatskoj te najavila buduće projekte Zaklade Sveučilišta u Rijeci poput Delta Women Award i osnivanja alumni mreže dobitnika nagrade Zaklade koja bi podupirala njezin rad i tako vraćala lokalnoj zajednici.

Cjelokupnu emisiju možete pogledati ovdje.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora