MemoRI 2020. – igrom do društva znanja

Poslovni klub PartneRi  u sklopu Europske prijestolnice kulture 2020. raspisao je natječaj za financiranje projekata s ciljem podizanja kvalitete života u lokalnoj zajednici i promicanja društveno odgovornog ponašanja i suradnje sa zajednicom kroz ulaganja u kulturu, umjetnost i društvene inovacije.

Zaklada Sveučilišta ni ovoga puta nije propustila priliku biti dijelom pozitivnog razvoja i promocije društva znanja te je temeljem natječaja prijavila projekt pod nazivom MemoRI 2020. Dvadeset parova istražuju i obrađuju raznolike motive postignuća, otkrića, događaja, lokacija, predmeta i slavnih ličnosti bogate povijesti Rijeke. Razlikovnost od tradicionalne igre je što je sastavljena od dvije vrste kartica, slikovnih i onih tekstualnih s kratkim, informativnim opisom motiva. U pronalaženju parova od igrača se zahtijeva neprestano čitanje povijesnih činjenica čime se potiče usvajanje znanja, a igra postaje bogatija za obrazovnu dimenziju.

Cilj ovog projekta jest kroz edukativnu razonodu u poznatom memory formatu doprinijeti očuvanju, prijenosu i valorizaciji znanja o Rijeci i riječkoj povijesnoj baštini u lokalnoj zajednici i kulturno – turističkom kontekstu.

Arhiva


O nama | Prioriteti | Organizacijska struktura | Temeljni dokumenti | Godišnja izvješća | Djelatnost Upravnog odbora